E-ticaret

E-ticaret Nedir?

İnternet kullanımının her geçen gün daha da artış göstermesi beraberinde yeni ibareler getirmiştir. Bu ibarelerden en revaçta olanı E-ticarettir. E-ticaret nedir e-ticaret internet ortamında bulunan kişilerin ürünlerini sanal ortamdan satması veya alması işlemidir. Bu sistemlere günlük hayatımızdaki alışverişin elektronik hali de denmektedir.

İnternetin olmadığı zamanlar şartlar daha zordu bir bilgi için birçok kütüphaneyi gezmemiz gerekiyordu fakat internet teknolojilerinin çıkmasıyla bu durum ortadan kaldı ayrıyeten bunun yanında yeni mesleklerde ortaya çıkmıştır. Bunlara yazılımcılar, web masterler, tasarımcılar örnek gösterilebilir. Bu mesleklerin bir araya gelerek ortaya çıkarttığı sistemlerin en gelişmişi olarak E-ticaret gösterilmektedir. E-ticaret sistemleriyle kolaylıkla başka yerlerden ürün temin edebiliriz üstelik ayağımıza kadar ürünlerimiz gelebilmektedir. Bu durum her ne kadar işimize yarasa da bizleri tembelleştirdiği durumunu da göz önünde bulundurmalıyız.

Global-B2C-e-commerce-market.jpg

E-ticaret Sistemlerinin Müşteri Açısından Yararları?

  • Kullanıcılar hiçbir çaba göstermeden dilediği ürünü kolaylıkla ayağına kadar getirebilir.
  • Ürünleri diğer firmalarla karşılaştırarak daha çok tasarruf edebilir.
  • Çeşidine göre ürünleri diğer sitelerden araştırılarak sipariş verebilir.
  • İhtiyaçlar kolaylıkla giderilir.
  • Sistemde bulunan yorum yapma, ürün değerlendirmesi gibi alanları dikkate alan kullanıcılar ürün hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilir.
  • Düşük bütçeli çeşitli alışveriş yapılmış olunur.
  • Zamandan tasarruf edilmiş olunur.

E-ticaret Sistemlerinin Satıcı Tarafından Yararları?

  • Mağaza dışında ek işler yapmanız kaçınılmaz olur.
  • Sanal olan mağazanız ile gelirleriniz katlanır.
  • Stok takibi, güncellemesi gibi işlemler bu platformlardan kontrol edilerek tekrardan sayım yapılmaktan kurtulunmuş olunur. Bu durumda satıcıların zamandan tasarruf etmesini sağlayacaktır.
  • Talebe göre ürün fiyatlandırması yapılabilir.
  • Ürünlerini daha detaylı anlatılarak daha çok müşteriye hitap edilebilir.

proyectos-ecommerce-b2b.png

Sizler de bir mağaza sahibiyseniz bu sistemleri kullanarak kendinize ek gelirler sağlayabilirsiniz. Fakat böyle bir sistem kurulurken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar vardır. Bunların arasında stok takibi, ürün güncellemesi gibi işlemlerin doğru yapılması geliyor. Stok takibinin yapılmamış sitelerde alışveriş yapan kullanıcılar siteye karşı güvenini yitirebilir bu da müşteri kaybına sebebiyet verecektir. Bu duruma dikkat ederek ayrıyeten siteyi aktif kullanarak daha çok kullanıcıya hitap edebilirsiniz.

1 yorum

  1. E-ticaret kelimesini oldukça fazla duymaktayım. İnternette araştırma yaparken makalenize denk geldim ve bir işletme için ne kadar önemli olduğunu anladım. e-ticareti kendi firmamı büyütmek için kullanmama gerektiğinin anladım. Bütün bu bilgilere sizin sayenizde ulaştım çok teşekkür ederim.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*