E-ticaret Sitesi Ne Kadar?

E-ticaret siteleri için günümüzün sanal mağazaları diyebiliriz. Bir e-ticaret sitesi yapmak bizlere ek maliyetler kazandırmakla beraber kendi işletmemizin yanı sıra bizlere ek müşteriler kazandıracaktır. Her şeyin bir maliyeti olduğu gibi bir e-ticaret sitesinin kurmanın da maliyeti bulunmaktadır. Bu maliyetin ne kadar olduğunu fiyatları belirleyen faktörleri vs hepsini aşağıda bulunan yazımızda inceleyip konuya dair fikir sahibi olma fırsatı bulabilirsiniz.

e-ticaret-görsel-620x409.png

E-ticaret Siteleri Ne kadara Kurulur?

E-ticaret sistemlerinin fiyatlarına değinmeden öncelikle belirtmeliyim ki bir e -ticaret sitesi kurmayı planlıyorsanız kuracağınız bu siteye büyük bir ölçüde zaman ayırmalısınız. Bu sistemler sizlere başlarda geri dönüşüm açısından pek bir yarar sağlamasa bu sistemlerin üzerine düşüp emek harcadığınız taktirde ilerde büyük geri dönüşümler sağlayabilirsiniz. Emekten kastımız siparişlerin takiplerinin doğru yapılması düzenli olarak siteye içerik eklenmesi gibi. Özellikle içerik düzeni doğru tutuğunuz taktirde siteniz Google tarafından daha da beğenilip üst sıralara çıkacaktır. Buda sizlerin beklediği sonuçlara ulaştırmada büyük bir etken.

Gel gelelim e-ticaret sitelerinin fiyatlandırmasına bu sistemlerin fiyatlandırması yapılan yazılıma ve tasarıma göre değişmektedir. Aynı zamanda sitede anlık olarak ürün almasını istediğiniz taktide bu fiyat bir hayli yükselicektir. Fiyatlar konusunda net bir bilgi vermek gerekirse bir e-ticaret sitesi 3000tl den başlayıp az öncede belirttiğim gibi yapılan sistem ve tasarıma göre farklılık gösterebilir. İnternette 400tl ‘e de e-ticaret sitesi bulabilirsiniz. Ama bu tür sistemler eski teknolojiler olduğundan dolayı Google tarafından sevilmeyip sizlere hiçbir getiri sağlamayacaktır. Bu fiyattan bir e-ticaret sitesi yaptırdığınız taktirde sadece kendinizi kandırmış olursunuz. Yani ilerisi için olumlu yönde sonuçlar alamayabilirsiniz. Hatta sitenizin kötü bir durumda olmasını gören kullanıcılar sizlerin açık var olan mağazalarınıza gelmekten vazgeçebilir böylece var olan müşterilerinizi de kaybetmiş olabilir.

e-ticaret.jpg

Bu yüzden ilerisi için gerçekten olumlu yönde sonuçlar almak istiyorsanız başlarda bu sistem için biraz maliyet harcamanız gerekmektedir. Bu durum başlarda sizleri biraz zora soksa da iler ki dönemler açısından başta verdiğiniz maliyeti gelen müşteriler büyük bir oranda amorti edecektir.

 

 

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*