Eski Web Tasarım Ajansı İş Yapma Stratejileri

Yapmış olduğunuz işle ilgili firmanızın yüzünü herkese göstermek için; internette bir web sayfası oluşturmalısınız. İnsanların sizi fark etmelerini, tanımalarını ve tercih etmelerini sağlayan yer internetteki sitenizdir. Bu durum bilgisayarın çıktığı ve internetin yaygınlaştığı ilk dönemlerde bile aynı idi. Sitenizin internetteki görüntüsüne web tasarım, eski dönemlerde bunu yapan şirketlere de web tasarım ajansları denilmekteydi.

İnternetin ilk yaygın olmaya başlandığı 1985-1990 tarih aralıklarını düşünecek olursak; o dönemlerde yapılan eski web tasarım hizmetlerinin yeterli olduğunu düşünebiliriz. Kullanılan bilgisayarlar sadece masa üstünde bulunurken; internet de telefona bağlanmış bir kablo üzerinden kullanılıyordu. Devlet ve resmi daireler, okullar, büyük firmalar ve işyerleri tarafından kullanılmaya başlanılan internet 2000 li yıllarda oldukça fazla yaygınlaştı ve kullanılan web tasarımlar yetersiz gelmeye başladı.

Yenilikçi Web Tasarım Hizmetleri

Zamanın ilerlemeye başlaması ile birlikte;

  • İnternet sitelerinde kullanılan web tasarımlar kendini geliştirmeye başladı.
  • Birçok yazılım programları kullanılmaya başlandı.
  • Web tasarım ajansı işini yapan kişiler şirket adı ile anılır oldu ve bunlara web tasarım şirketleri denildi.
  • Bunların içinde görevli olan yazılımcı, grafikçi ve marka yöneticileri teknolojiye ayak uydurarak daha gelişmiş olan web sayfaları yapmaya başladılar.

2000 yılından önceki web siteleri genelde metine dayalı hazırlanırdı. Yazıların fazla olduğu resim ve videoların yok denecek kadar az olduğu web tasarım uygulamaları o dönemin teknolojisinde kişilerin ihtiyacını karşılıyordu. Ama rekabetin oldukça fazla olduğu, insanların internet üzerinden araştırma yapıp alışveriş yaptıkları bu dönemde; web tasarım ajansları mecburen kendilerini yenilediler ve farklı programlarla firmaların internet sayfalarını dikkat çekici ve ilgi uyandırıcı yaptılar.

Web Tasarım Hizmetlerinde Beklentiler

Öncelikle bir web tasarımını profesyonelce yapmak için yardım almamız gerekmektedir. Kendimizin yapacağı siteler acemice olacağı için; dikkat çekici olmaz, böyle olunca da müşteri potansiyelimizi de artırmamız oldukça zorlaşacaktır. Web tasarım stratejileri içerinde Google arama motorlarında bizim iş kolu ile ilgili araştırma yapan kişileri sitemize yönlendirme amacı ilk sırada bulunmaktadır. Kişilerin siteden beklentisi çok sayıda insan tarafından ziyaret edilmesidir.

Günümüzdeki web tasarım ajansları kime hitap edeceklerini ve insanlara neleri sunmaları gerektiğinin bilincinde çalışma yapıyorlar. Eskiden kullanılan web tasarımlara kimsenin ilgisi olmamakla birlikte; web tasarımın yenilikçi yüzünü göstererek rekabet piyasasında kendilerini de ifade etmeleri gerekiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*