Hosting Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hosting alırken dikkat edilmesi gereken birtakım durumlar vardır. Bunlar arasında en çok dikkat etmeniz gereken durum bu hizmeti alacağınız firmadır. Yeni kurulmuş birtakım firmaların geleceği genelde olamamaktadır ve tecrübesiz olduklarından dolayı herhangi bir sorunda sizlere geri dönüş yapamayabilirler. Bu yüzden ilk olarak seçtiğiniz firmanın köklü bir geçmişi olup olmadığına bakmalısınız. Köklü olan firmalar günümüzde baya kullanmakta olup her alanda bizlere birtakım hizmetler verebilmektedir.

Hizmet alırken kesin dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise alacağınız firmanın müşteri yorumlarına bakmak olacaktır. Daha önce konuyla ilgili sorunlu olan müşterileri varsa bu durum firmanın prestijini düşürecektir. Aynı zamanda bu durum firmanın müşteriye değer vermemesinin bir göstergesidir. Bunlar firma ile ilgili dikkat etmeniz gereken birtakım durumlardı sunucuyla ilgili teknik konuları da aşağıda daha detaylı bir şekilde incelebilirsiniz.

hosting-firmasi-secerken-nelere-dikkat-edilmeli.jpg

Hosting Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken Teknik Durumlar

Disk Boyutu

Disk boyutu seçeceğimiz sunucuyu belirleyen en önemli faktörler arasında. Bu diskin boyutu sitede bulunan resim, video, dosya boyutuna göre şekillenmektedir. Kurumsal bir firma sitesiniz varsa bu duruma o kadar gerek duyulmamaktadır. Fakat bir e-ticaret siteniz varsa bu durum büyük önem taşımaktadır.

Aylık Veri Transferi

Veri transferi web tasarım sitenize giren ziyaretçilerin yapmış olduğu toplam veridir. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse Örneğin sayfa boyutunuz 3mb gibi bir boyuttaysa sitenizin ana sayfasına gelen her kullanıcı 3MB’lık veri transferi yapmış olur. Eğer kurumsal bir firmanız varsa bu veri trafiğini o kadar yüksek tutmanıza gerek yoktur. Ama yok ben siteme güveniyorum ve yüksek kitlenin gireceğini düşünüyorum diyorsanız örneğin e-ticaret siteleri gibi o zaman sınırsız veri transferi hizmeti almalısınız.

indir.jpg

Mail Hizmeti

Yine örnekler üzerinden gitmek gerekirse farz edelim bir kurumsal firmanız var ve mail hizmetini oldukça fazla kullanıyorsunuz. Bu durumda firmadan alacağınız mail hizmetinin kotasının bir hayli fazla olması gerekmektedir. Bu kotayı gelen maillerinize göre sizlerin seçim yapması daha iyi olacaktır. Sonuçta bilişim firması size gelen maillerin ne kadar sıklıkla olduğunu bilememektedir.

Sitenin Hızı

Sunucunun hızını belirleyen başlıca faktör işlemcidir.  İşlemci her ne kadar hızlı olursa ve bu sunucuda ne kadar az dosya olursa siteniz hızlı açılacaktır. Bu yüzden küçük hosting firmalarında site hızlı açılabilir fakat dosyalarınızın ne denli güveli olduğu bilinmemektedir.

Disk boyutu, veri transferi, mail hizmeti ve sitenin hızı hosting firmasıyla bir hizmet alırken başlıca konuşmanız gereken başlıca maddelerdendi.  Aynı zamanda bunlar hostingin fiyatını da belirlemektedir. Sizlerde yukarıdaki maddeleri dikkate alarak bir hosting seçimi yapabilirsiniz.

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*