İnstagram Reklamları

Bir gün içinde yaklaşık olarak günümüzde çoğu insan birkaç saatini sosyal medyada geçirmektedir. 25 yaş altındaki kişiler Instagram da 32 dakika sürüyorken, 25 yaş üstü kişilerdeyse 24 dakika civarındadır. Yeni gelen birkaç özellikle beraber çok sevilmesi ve kullanımın da her geçen gün artmasıyla beraber Instagram reklamları vermek, Facebook ve Google’da reklam verebilmek kadar çok önemli bir yer haline gelmiştir. Instagram da vereceğiniz reklamlar 3 farklı şekildedir;

Screen-Shot-2015-09-09-at-10.01.52.png

Facebook Business

İlk yöntem olan Facebook Business aracını kullanıp verebileceğiniz ve hedef kitlenizi birkaç yöntemle hedefleyebileceğiniz reklam türüdür.

Sponsorlu Reklam

İkinci yöntemse Instagram sporlu reklam yöntemidir. İnfluencer marketing ile sosyal medya fenomenleri aracılığı ile markanızın daha küçük fakat gerçeğe yakın olan hedef kitlenizin paylaşılmasıdır. Amacınıza ve bütçenize uygun olacak şekilde tercih edeceğiniz influencer’ın takipçi sayısında da farklı kararları alabilirsiniz. Bu yöntemi tercih ediyorsanız, belirlemiş olduğunuz bütçeyle markanıza daha uyun influencerlara CreatorDen platformuyla ulaşmanız mümkün.

Mobil Uygulamadan Reklam

Üçüncü yöntemse instagram mobil uygulamasının üzerinden gönderinizin tanıtımını yapmanızdır. Profil ziyaretini arttırma, internet sitesindeki ziyaretleri arttırma ve bir adresin yakındaki kişilere erişme şeklinde 3 amaç ile reklam vermeniz mümkündür. Hedefleyeceğiniz kitleyi ise 2 türlü şekilde seçmeniz mümkündür. Instagram bunu otomatik bir şekilde kendisi belirlemektedir. Reklamı gösterebilir ya da konum, yaş aralığı, ilgi alanı ve cinsiyet seçip kendiniz için hedef kitleyi belirlemeniz mümkündür.

instagram-reklami-sponsorlu-nasil-verilir.jpg

Instagramda Sponsorlu Reklam Verme

Instagram da vereceğiniz sponsorlu reklamı hangi amaç ile veriyorsunuz ilk önemli olan budur. Web sitenize trafiği sağlayabilmek, uygulamanızı yükletebilmeniz, marka bilinirliliğinizi yaratmanız ya da web sitenizde bir aksiyon yaratabilirsiniz. Instagram mobil uygulamasının içinden Business Manager hesabınıza giriş yapıp öne çıkaracağınız ya da tanıtımı yapmak istediğiniz paylaşımın Tanıtımını Yap butonuna tıklamalısınız. Tanıtım yapmanızdaki amacı seçmelisin. Son olarak da hedef kitlenizi seçip tanıtım oluştura basın. Eğer hedef kitlenizi seçmezseniz Instagram hedef kitlenizi kendiliğinden seçecektir. En son bütçenizi ayarlayıp, tanıtım oluştur diyerek reklamınızın yayımına izin vermiş olursunuz. Böylelikle hem hedef kitlenize ulaşmış olursunuz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*