İyi Bir E-Ticaret Sitesi Nasıl Olmalı?

Günümüzde birçok firma artık satışlarını internet üzerinden gerçekleştiriyor. Müşteriler ise 7/24 aktif olan bu sistemden diledikleri zaman alışverişlerini gerçekleştirebiliyorlar. Bu siteler varlıklarını e-ticaret adı altında sürdürüyorlar. Ülkemizde ve yurt dışında çok büyük e-ticaret siteleri mevcut. Müştelerin bu büyük şirketleri tercih etmelerinin haklı sebepleri var. Peki iyi bir e-ticaret sitesi nasıl olmalı?  Bu soruya cevap olarak birçok etken bulunuyor. Bu etkenler sitenin kalitesini arttırıyor ve müşteri trafiğini yükseltiyor.

İyi Bir E-Ticaret Sitesinde Olması Gerekenler

Öncelikle iyi bir e-ticaret sitesi tabii ki 7/24 aktif konumda olmalıdır. Bu sayede müşteriler günün diledikleri vaktinde siteye girip alışveriş yapabilsinler. Müşterilerin siteye diledikleri vakitte ulaşamaması sonucu müşteri kaybı yaşanabilir. İkinci olarak e-ticaret sitesinin sade ve ilgi çekici bir tasarıma sahip olması gerekmektedir. Eğer müşteriler sitenin tasarımını amatör bulursa veya istedikleri ürüne kolayca ulaşamazlarsa siteden alışveriş yapmadan ayrılacaklardır. Bunun haricinde sitenin başarılı ve etkili bir logoya sahip olması gerekir.

Bu şekilde site daha profesyonel bir görünüme sahip olacaktır. Müşterilerin siteye erişim hızları çok önemlidir. Kaliteli bir hosting sayesinde sitenin erişim hızı arttırılabilir. Müşteriler siteye tıkladıkları birkaç saniye içerisinde siteye ulaşamazlarsa siteden ayrılmaları çok olasıdır. Bu konuda saniyeler bile çok önemlidir. Sitedeki yazıların SEO uyumlu olması çok önemlidir. Bu şekilde müşteriler Google, Yandex gibi arama motorlarından sitenize kolayca erişim sağlayabileceklerdir.

Mobil telefonların çok gelişmesi sayesinde insanlar artık kişisel bilgisayarlarından çok mobil telefonlarından bu tip alışverişleri gerçekleştirmeye başladılar. Bu yüzden e-ticaret sitesinin mobil uyumlu olması büyük avantaj sağlar. Kullanıcılar günün büyük kısmında mobil telefonlarını kullandıkları için alışverişlerini de çoğunlukla yine bu mobil telefonlar üzerinden yaparlar. Bunlara ek olarak eğer ki müşterilerin siteden ayrılmaları istenmiyorsa üyelik sistemi getirilebilir. Bu sayede siteye üye olan kullanıcılar bu siteyi daha fazla ziyaret ederler. Son olarak ise sitenin SSL güvenlik sertifikasına sahip olması çok önemlidir. Bu güvenlik sertifikası kullanıcıların siteye güvenini arttırır. Sitenin güvenlik sertifikasına sahip olduğu gören kullanıcıların siteden alışveriş yapma yüzdesinde artış görülecektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*