Kaliteli Bir Web Sitesi Tasarımı İçin Kullanılacak Teknikler

Kaliteli bir web tasarımı için sadece becerilere ve görsel zevklere sahip olmak yetmemektedir. Web tasarımı için kullanılan yüzlerce teknik bulunmaktadır. Ve iyi bir web tasarımı yapabilmek için hangi tekniğin nerede, ne için ve nasıl kullanılacağını bilmek gerekmektedir. Bunun içinde tüm tekniklere hâkim olacak bilgi ve donanıma sahip olunması gerekir. Kaliteli bir web tasarımı için birkaç şeye odaklanmak gerekmektedir. Bunlardan bir kaçını anlatacak olursak;

Web Tasarımının Demosu

Web sitesine yapacağınız tasarımın ilk başta demosunu yapmak ve yayınlamak sizin için bir artı olmaktadır. Çünkü tasarımın prototipini başkaları ile paylaşmak, yapılan tasarımlarda neyin beğenilip neyin beğenilmediğini, hataların bu sayede daha çabuk fark edildiğini ve böylece tasarımın son hali yayınlandığında beğenilmeme ve başarısızlık riskinin azaldığı görülmektedir. Müşterilerden alınan geri bildirim ile tasarımın hangi kısmının daha fazla geliştirilmesi gerektiği görülerek o kısım biraz daha aydınlatılabilir. Tasarımların prototipini yapmak için birçok uygulama vardır. Onlardan yardım alınabilir.

Tasarımın Çok Fazla Gösterişten Uzak Olması

Bazı web tasarımlarında estetik kaygı ile eklenen ve yapılan çoğu şeyin gereksiz olduğu ve sitede boş yere yer kapladığı, daha kalabalık ve gözü yorduğu bilinmektedir. Böyle tasarıma sahip siteler genelde tercih edilmemektedir ve insanlara itici gelebilmektedir. Aynı zamanda gereksiz şeylerin varlığı markanın esas olan amacının geri planda kaldığı istenilene ulaşılamadığı görülmüştür. Bunun için sayfalarda yer alan tüm önemsiz şeyler silinmelidir. Ve odaklanılması gereken ne varsa o ön plana çıkarılmalıdır. Bunun içinde web tasarımcısının oldukça stratejik davranması gerekmektedir.

Seçenekler Ve Arama

Sayfalar içinde kullanıcılar aradıklarını rahatlıkla bulabilmelidir. Bunun içinde nesneler ve seçeneklerin görünür olması gereklidir.

Mobil Kullanıcılar

Web sitelerini ziyaret eden kullanıcılar cep telefonlarını kullanarak da giriş yapabilmektedirler. Bunun için web tasarımcısı en küçük ekran içinde bir tasarım yapmalı ve ona göre desenler uygulamalıdır. Daha önemli olan ne varsa burada en öne konulmalıdır. Ve tasarımı yapıldıktan sonra mobil telefonlardan girilerek nasıl göründüğü ve kullanışlılığı test edilmelidir.

Tipografi

Diğer firmalarda kullanılan tipografi çeşitlerinden ayrılarak tasarımı öne çıkaracak olan stil uygulanmalıdır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*