Responsive Web Tasarım Nedir?

Responsive web tasarım duyarlı ve uyumlu anlamlarına gelmektedir. web tasarımı ilk önce 2010 senesinde ortaya çıkmış ve günümüzde popüler olmuştur. Responsive web tasarım web siteye mobil tablet gibi cihazlarda girildiğinde fotoğrafların, yazıların tam olarak oturmasına denilmektedir. Responsive web tasarım genel olarak mobil, tablet ve desktop olarak ayarlanmaktadır. Mobil uyumluluğu olmayan bir web sitede kullanıcı mobil ve ya tabletten girdiğinde aradığını bulmak için baya bir zorlanacaktır. Okumak veya görüntülemek istediği alanı ancak yaklaştırarak okuyacak ve buda kullanıcının işini zora sokacaktır.
Responsive web tasarımda menüler üst tarafta açılacak ve kullanımı kolay bir hale dönüşecektir. Fontlar ve resimler alt alta gelip yakınlaştırmak zorunda kalınmayacaktır. İnternet arama motorlarıda responsive web tasraımı oldukça desteklemektedir. Mobil üzerinden web sitelerine ziyaret oldukça artmaktadır ve ilerleyen zamanlarda da artması düşünülmektedir. Bunun için responsive web tasarım da ciddi bir artış görülmektedir.


Responsive Web Tasarımın Faydaları Nelerdir?

Responsive web tasarımın faydası kolay kullanımıdır. Kullanıcı ekranı büyütmek zorunda kalmayıp sadece baş parmağı ile yukarı aşağı yapcaktır. Seo için önemli olan responsive web tasarım internet arama motorlarının istediğini kavuştumasına yaramaktadır. Birden fazla web sitesi oluşturmak yerine responsive web tasarım sayesinde düşük maliyet ile web tasarımı sahibi olabilmektesiniz. Responsive web tasarım html5 ve css3 kolarıyala oluşturulmaktadır. Porfesyonel derecede kod bilgisinin olması gerekmekte ve ayrıca tüm internet arama motorlarında kontrol edilmesi gerekemktedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*