Seo Çalışması

SEO internet üzerinde iş yapan veya yayın yapan bütün sitelerin üzerine titrediği bir şeydir. Aslında biraz da öyle olmak zorundadır. Çünkü yayın yapan adam da; aynı şekilde internet üzerinden satış yapan adamın da tüm uğraşı daha fazla ziyaret almak içindir. Dolayısıyla bunun da en kolay ve garantili yolu site için seo çalışması yaptırmaktır.

seo-calismasi.png

SEO aslında İngilizce olarak arama motoru optimizasyonu anlamına gelen search engine optimization anlamına gelen kelime gurubunun baş harflerinden oluşturulmuş bir kısaltmadır. SEO çalışması adımları birçok site için birbirinden farklı olabilir. Dolayısıyla bir seo test sonrasında site için yapılacak işlemlere karar verilebilir. Bunun için de bir SEO uzmanından yararlanmak çok mantıklı olacaktır.

SEO Çeşitleri

SEO için uygulanan birçok farklı uygulama vardır. Bunların her birinin amacı farklıdır. Daha doğrusu her biri için asıl amaç arama motorlarının hoşuna gidecek bir site oluşturmaktır. Fakat bunu yapmak için de birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Yani bir başka deyişle SEO çok yönlü bir şeydir. Bunlardan birincisi iç seo çalışması olarak adlandırılan ve sitenin içyapısı ile ilgili olan düzenlemeleri kapsayan türdür.

İlk olarak yaptırılması gereken SEO türü belki de budur. Bir iç seo çalışmasında domain adı dahi büyük önem taşır. Dolayısıyla siteyi kurarken bütün ayarları ve düzenlemeleri yaptırmak daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Seo çalışması nasıl yapılır sorusunun bir tek cevabı yoktur. Bir SEO uzmanı olabilmek için arama motorlarının dikkat ettiği kriterleri iyi bilmek gerekir. Aynı zamanda web sitesi kullanımı ve yönetimine de ciddi şekilde hâkim olmanız gerekir. Bu iki kriter de bir SEO uzmanında olmazsa olmazlardandır.

seo.png

En sık kullanılan arama motoru olması sebebiyle ilk olarak Google ın nasıl sizi daha üst sıralarda gösterebileceği ile ilgili çalışmalar yapabilirsiniz. Zaten diğer arama motorlarının da kriterleri çok aşırı farklılık göstermediğinden dolayı otomatik olarak bütün mecralarda yükseliş gösterirsiniz. Bu sayede ziyaretçileriniz arama motorları üzerinden size tıklamaya ve dolayısıyla trafiğinizi yükseltmeye yardımcı olabilir.

 

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*