SEO Danışmanlık Ücretleri

SEO şimdilerde tüm web sitelerinde geliştirme ve popülerlik seviyesini arttırma amaçlı kullanılan bir yöntem olarak bilinmektedir. Kısaca özetlemek gerekirse SEO’nun açılımı arama motoru optimizasyonudur. Bu alanda işinde tecrübeli bir kadroyla çalışmak daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Eğer yeteri kadar tecrübeye sahip olmayan bir ekiple çalışırsanız, sitenizi olduğundan daha kötü bir duruma sokabilirsiniz. Üstelik bu gibi durumlarda oluşan sorunları ortadan kaldırmak çok daha büyük bir çileye dönüşebilir. Bu alanda daha bilgili bir kişiye dönüşmek için öncelikle SEO Danışmanlık Ücretleri hakkında daha fazla ayrıntıyı öğrenmeniz gerekmektedir.

seo-bannerimg.png

Bunu bilmekte fayda vardır ki, danışmanlık ücretleri hakkında kesin bir şeyler söylemek imkansız. Bu hizmetleri veren her ajans kendine göre bir fiyat belirlemektedir. Bu oluşan ücretlendirme de hizmetin kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Bunun yanı sıra yapılan işlemlerin etkilerini görebilmeniz için bir zamana ihtiyacınız olacaktır. En az 2-3 aylık bir sürenin ardından iyi bir sonuca ulaşmanız mümkün olmaktadır.

SEO Danışmanlık Ücretleri Hangi Kriterlere Göre Belirlenmektedir?

Bu ücretlere birden fazla etken müdahale edebilmektedir:

  • Öncelikle SEO danışmanıyla çalıştığınız zaman dikkatli olmalısınız. Yani işin yükü arttığı zamanlarda bununla birlikte fiyatta da artış söz konusu olacaktır. Örnek verilecek olursa, genel konu olarak anahtar kelime sayısı, çalışma süresi, raporlama yoğunluğu, sık sık toplantı düzenleme ve içerik desteği gibi detaylara dikkat etmelisiniz. Bu yüzden ajansla iletişime geçmeden önce her şeyi aklınızda oluşturmalısınız.
  • SEO Danışmanlık Ücretleri web sitenizin şimdiki genel durumuna, hizmetin kalitesi ve ajansın prestijine göre değişmektedir. Ajansın öncelikli işi web siteniz hakkında genel bir rapor hazırlamak, sitenizin rakiplerini inceleyerek çalışmalarını hangi yönde sürdüreceklerini belirlemektir. Eğer sıkı bir rekabete sahip bir sektörde çalışıyorsanız, çalışma yoğunluğu artacağından dolayı ücretlendirmede de artış görülecektir.
  • Danışmanlık ücretlerini hesaplarken mutlaka şunu da göz önünde bulundurmalısınız ki, SEO çalışmaları bir kere yapılarak vazgeçilecek tarz işlerden değildir. Arama motoru algoritmaları sürekli olarak değişim içerisindedir ve sektördeki rakipleriniz de kendilerini geliştirmeye devam etmektedir. Bu yüzden SEO hizmetleri düzenli olarak ihtiyaç duyulacak bir işlemdir.

SEO3.png

 

 

 

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*