Seo Nedir ?

Seo arama motorlarında üst sıralara çıkmanız için yapılan işlemlerin bütünüdür. Arama motorları da bunun için belirli kriterler sunar. Bu kriterler sürekli olarak güncellenir ve değişiklik gösterir. Doğru çalışmalar yapılarak sitenizin üst sıralara taşınmasına, ilk sıralarda kalmasına yarayan seo çalışmaları ikiye ayrılır bunlar: On Page Seo (İç Seo), Of Page Seo (Dış Seo) olarak düşünebilirsiniz. İkisi için ayrı bir strateji geliştirmek ve İç seo düzenlemelerine bağlı kalarak dış seo çalışmaları yapılmak zorundadır.

Bu sayede doğal bir çalışma yürüterek, sürekli olarak üst sıralara çıkmanız ve üst sıralarda kalmanız sağlanmalıdır. Google ve ara motorları dalgalıdır ve yapılan tüm çalışmalar bu dalgalara karşı savaşmak anlamına gelir. İsterseniz iç seo ve dış seo konusunu ayrıntılı bir biçimde inceleyelim.

seo_hosting.jpg

İç Seo Nedir?

Firmanız veya markanız için bir web sitesi açtınız. Sürekli olarak güncel içerikler girdiniz ya da hizmetleriniz hakkında bilgiler ekleyip bu hizmetlerinizi satışa sundunuz. Bunların insanlara ulaşması için belirli bir düzene ihtiyacı vardır. Örneğin bir markete girdiğinizi düşünün.

Markette içecek standına ulaşacaksınız bunun için yukarıda asılı olan kısımlar vardır. İç seo’yu buna benzetebiliriz sitenize giren müşterileriniz aradığı ürün ve hizmetlere Google tarafından daha hızlı ulaşabilsin diye yapılan düzenlemelerdir. Bu sayede hem arama motorları hem de insanlar sitenize daha hızlı bir şekilde ulaşabilir ve sizi fark edebilir.

seo-otimizacao-de-sites.jpg

Dış Seo Nedir?

Dış seo çalışmaları oldukça meşakkatlidir. Belirli bir strateji ve plan dahilinde yapılmalıdır. Bu çalışmalar sektörünüze bağlı olarak yapılan tanıtım yazıları, backlink ve sosyal medya yönetimi olarak düşünebilirsiniz. Bunun içinde ufak bir örnekle konuyu daha anlaşılır kılalım. X sektörde müşterilere hizmet veren bir firmasınız sektörde yeni olduğunuz için pek fazla tanınmıyorsunuz fakat zamanla hizmet verdiğiniz kişiler sizi toplantılarda, arkadaşlarıyla aralarında geçen konuşmalarda sizden bahsediyor.

Bu sayede git gide tanınır hale gelerek bir değer oluşturmaya başlıyorsunuz. Arama motorlarının mantığı da bu şekilde çalışıyor. İç düzeni sağladıktan sonra dışarıda sizden ne kadar bahsediliyor, insanlar sizi ne kadar öneriyor buna bakarak sizin bu işte daha iyi olduğunuza karar veriyor ve sizi üst sıralara taşıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*