Seo Uyumlu Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Web sitenize seo yapmadan önce web sitenizin kaliteli olaması gerekmektedir. Aksi taktirde kaliteli olmayan bir web sitesinde seo hiçbir işe yaramayacak. Peki seo uyumlu bir web sitesi nasıl olmalıdır?
Web sitenizin kod yapıları html, css ve jquery gibi dillerden oluşmuş olmalıdır. Sitenizde flash animasyonlarını kesinlikle kullanamyınız.
Web sitenizi her platfrmlara uygun hale getirmelisiniz. Mobil cihazlar tabletler vs.
Sitenize giren kullanıcılar rahatlıkla sitede gezinmelidirler. Bunun için sitenizde bir navigasyon oluşturmanız gerekmektedir.
Web sitenizde kullanacağınız içerikler kesinlikle kopya olmamalıdır. İçerikleri kaliteli ve yazılan yazıların okunabilir ve akıcı olması gerekmektedir.
Web sitenizi görseller ve videolar ile zenginleştirebilirsiniz.
Web sitenizde h1 taglarını kullanmanız gerekmektedir. h1 tagını 1 kere h2 3 kere paragraflar içinde h3 taglarını kullanmanız önerilir.
Web sitenize başka bir sitelerden kesinlikle içerik çekmemelisiniz.
Web siteniz kullanıcılar için gözü yormayan sade ve şık bir görüntüsü olmalıdır.
Web sitenizde kullanacağınız domainin insanların akılda kalıcı olmasını sağlamalısınız.
Web siteniz ziyaretçi ve kullanıcılar için iletişim halind eolması gerekir. Herhangi bir soruda veya talep formunda hemen cevap verilmelidir.
Web sitenizde site haritası oluşturmanız gerekmektedir.
Web siteniz dinamik olması gerekmektedir ve düzenli olarak güncellemeler yapılarak sitenizi güncel tutmanız sizlere avantaj sağlamaktadır.
web sitenizin kolay bir kullanılabilirliği olması gerekir.

Sitenizin SEO ya uyumlu bir hale gelmesi için yazılan maddeleri göz önünde bulundurulması gerekmektedir.
Web Siteniz Hızlı Açılmalı
Web sitenizin kullanıcı kayıbı yaşamaması için hızlı bir şekilde açılması gerekmektedir. İnternet arama morotlarına görede bu ilk başlarda gelen bir kuraldır. Bunun için web sitenizin optimize olması gerekmektedir.
Seo Uyumlu Web Sitesi Yapıldığında Üst Sırada Olurmuyuz?
SEO uyumlu web sitelerinde sadece site içi faktörlerin değil site dışı faktörlerinde buna etki edeceğini görebilirsiniz. Yani site içi seonuz %100 olsa bile ilk sıralara yerleşemeyebilirsiniz. Bunun sebebi sizinle yarışan diğer rakiplerinizden kaynaklanabilir. Anahtar kelimelerde genellikle ilk sayfalarda yer almakta olan firmalar büyük bir oranda site içi seo çalışması yapmış olmaktadırlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*