SEO UYUMLU WEB TASARIM

SEO açılımı gereği Search Engine Optimization anlamını taşıyıp arama motorlarına yönelik yapılan site içi ve site dışı olarak tabir ettiğimiz çalışmalar bütünüdür. Site içi Seo da sitenin kodlama, tasarım ve içeriğinde yapılan düzenlemeler site içi seo çalışmasıdır. Site dışı seo ise backlink, dizin ve arama motoru kayıtları, tanıtım yazıları, sosyal medya çalışmalarının bütünü kapsamaktadır.

 

Sitenizin üst sıralara ulaşabilmesi adına sürekli olarak seo odaklı içerik hazırlamak ve bu içerikleri optimizasyon sistemlerine uygun bir şekilde değerlendirmek gerekmektedir. Bu dengeyi orantılı bir şekilde yürüttüğümüz taktirde internet sitemiz daha sağlam bir yapıda olacaktır. Sitenizin Seo ile uyumlu bir şekilde çalıştığını öğrenmek için Acarnet Seo Analiz adlı linkimizde gidip site adresinizi boş alana yapıştırarak sitenizin uygun standartlara uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

 

WEB TASARIM SEO YAPIMI

 

Web tasarımda seo yapılması iyi olduğu kadar bir o kadar zor bir iştir. Seo yapmak için öncelikle sitenizin başlığı olup olmadığına bakarak başlayabilirsiniz. Sitenizin başlığı yok ise  <title> etiketi yardımıyla bu işlemi yapın. Bu sitenizin seo uyumlu olması için en önemli etkenlerden biridir. Dikkat etmeniz gereken durumlardan biri yazdığınız başlık sitenizle alakalı olmalıdır.

Bunun yanında sayfa içindeki metinler anahtar kelimelerle uyumlu olmalı. Metinlerdeki başlıklar h1 etiketinin arasında olmalıdır. Yazdığınız metinler özgün olmalı kopya içerik içermemelidir.

Bunların yanı sıra url olarak tabir ettiğimiz sayfa adresinde anahtar kelimeler bulunmalı. Bu yazdıklarımıza uyduğunuz taktirde siteniz arama motorları tarafından çabuk indexlenir buda sitenizin ilk sıralarda çıkmasına olanak sağlar.

 

Tüm yapılan bu hususlara sistemli bir şekilde ayak uydurabilirseniz Seo’nuz doğru bir şekilde çalışmış olacaktır.

Bu çalışmaların sayesinde ilerleyen günlerde meyvelerini toplamanız kaçınılmaz olacaktır. Sizlerde profesyonel seo hizmeti almak isterseniz Acarnet ile iletişime geçebilir bu gelişen pazara sizlerde ayak uydurabilirsiniz.

 

Responsive tasarımın Seo da etkili olduğunu söylememde fayda var. Uyumlu bir şekilde çalışan web siteleri daha çabuk üst sıralara çıkar. Bir önceki yazımızda Responsive Web Tasarım Kodları başlıklı makalemizi inceleyip. Responsive Tasarım İncelikleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*