Ücretsiz Domain Nasıl Alınır ?

DOMAİN NEDİR, NE İŞE YARAR ?

Türkçe karşılığı “alan adı” olan domain, çeşitli web sitelere ulaşmak için gereken ip numarasının yerine geçmektedir. Eğer bir siteye gidecek iseniz o siteye ait olan ip adresini arama motoruna yazmanız gerekmektedir. IP adresleri 0 ile 255 arasında bulunan rakamlar ile oluşturulduğu için akılda tutulması oldukça zordur. Bundan dolayı ortaya domain yani alan adları çıkmıştır. Alan adları, IP adreslerine nazaran kelimeler ve sayılardan oluşabilmektedir. Bunu daha iyi anlayabilmeniz için web sitemiz üzerinden örnek verelim. Web sitemizi ziyaret etmek için arama motoruna isterseniz www.acarnet.com yazın isterseniz, isterseniz sunucumuzun IP numarası olan  “85.159.66.2” yazarak da ulaşabilirsiniz. Kısacası domain, internette kimliğinizdir. Sizler de internet evreninde yer almak istiyor iseniz bizler aracılığı ile bir web tasarım çalışması yaptırarak firmanıza ait bir siteye sahip olmuş olursunuz.

Domainlerin kullanıldıkları sitenin amacına göre birçok çeşide ayrılmaktadır. Bunlar şu şekildedir;

  • Ulusal  Domainler (.com .net .org) : En çok tercih edilen domain türüdür. Bu domainler bir ABD firması olan ICANN tarafından yönetilip denetlenmektedir. Bu domainleri edinebilmek için herhangi bir belgeye gerek yoktur. Bu yönünden dolayı çokça tercih edilmektedirler.
  • Coğrafi Domainler (com.tr k12.tr gen.tr) : Kullanım amaçları ulusal domainler gibi olan coğrafi, yerel domainlerin sadece alan adının sonunda ülkenin kısaltması bulunmaktadır. Örneğin ülkemizin domain kısaltması “tr”dir.

ÜCRETSİZ DOMAİN NASIL ALINIR ?

Domainler, web siteleri için ilk aşama olarak kabul edilmektedir. Bu ilk aşama web tasarım aşamasını da etkilemektedir. Domain masraflarından kurtulmak her firmanın hayalidir. Bundan dolayı bazı firmalar ücretsiz domainler kullanmaktadır. Ama sizi başta uyarmak isterim ki, bu ücretsiz domainler internet kullanıcılarına pek güven duygusu uyandırmamaktadır. Bundan dolayı her zaman ücretli domainler tercihimiz ve önerimizdir. Ücretsiz domain hizmeti sağlayan birçok yerel ve yabancı şirket bulunmaktadır. İnternet üzerinden yapacağınız araştırmalar sonunda sizler de bu hizmeti veren birçok firma bularak bu hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Eğer alan adınız mevcut ama bir web siteniz yok ise bizlere web sitemiz üzerinden ulaşarak web tasarım hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*