Ücretsiz E-Ticaret

Ülkemizde, e-ticaretin, popülasyon oranı son yıllarda hızla artmıştır. Bu nedenle birçok büyük ve küçük firmalar, farklı platform oluşturma yöntemlerine başvurmuştur. E-ticaret, dijital ortamda herhangi bir ürünün veya hizmetin, farklı ödeme yöntemleriyle satışa sunulmasıdır. E-ticaret sayesinde, satıcı ve alıcı online olarak kolay bir şekilde buluşur ve her iki taraf içinde büyük avantajlar sağlar. Peki, internet ortamında hızla yayılan, elektronik ticareti; sadece firma ve işletmeler mi yapar? Tabii ki hayır. E-ticaret yapmak için, herhangi bir firma adı altında olmanıza gerek yoktur. Günümüzde ücretsiz e-ticaret seçenekleri sayesinde, siz de kolay bir şekilde, evinizde fazla olan bir ürünü dahi satabilirsiniz. E-ticaret satış noktaları, farklılık gösterebilir. İkinci el ya da sıfır ürünlerinizi, çeşitli web siteleri ve platformlar sayesinde satışa çıkarabilirsiniz. Bununla alakalı, günümüzde birçok platform ve web siteleri mevcuttur. Çeşitli hazır web siteleri ve e-ticaret yazılımları sayesinde de ücretsiz e-ticaret yapma şansına sahip olabilirsiniz. Dijital ticaret, farklı platform ve sosyal medya platformlarında yerini almaktadır.

Ücretsiz E-Ticaret Avantajları

  • Ücretsiz e-ticaret web sitelerinden hizmet almak istiyorsanız, domain ( alan adı ) almanız yeterlidir.
  • Ücretsiz bir şekilde, ürünlerinizi yükleyebilir ve satışa çıkarabilirsiniz.

Ücretsiz E-Ticaret Dezavantajları

  • Kodlama ve yönetimiyle alakalı bilginiz yoksa, ücretsiz e-ticaret yazılımlarından uzak durmalısınız.
  • WordPress, Woocommerce ve Magento alt yapıya sahip yazılımlar, başlangıçta ücretsiz olarak size sunulsa da, site kurulumun doğru yapılmaması gibi nedenlerden dolayı, bu platformlar zamanla yetersiz kalır.
  • E-ticaret sektörü için, güvenilir bir profil ve sağlam alt yapı önemlidir. Tüketici, site üzerinde sipariş oluşturma ve ödeme işlemleriyle alakalı, bilgi girişi yapacağı için, güvenli olmasını ister.
  • Başlangıçta, temel kod bileşeni ile kurduğunuz siteniz için, zamanla ekstra yazılım ihtiyacı duyarsınız. Bu da ekstra maliyetleri doğurur.
  • Ücretsiz web siteleri için, yazılım konusunda bilginiz olması gerekir. Bilginiz yoksa, siteniz de, zamanla sorunlar oluşur. Sorunları çözmek için yazılımcıya ihtiyaç duyarsınız.  
  • Müşteri desteği alamazsınız.
  • Güvenlik sorunları yaşarsınız.
  • Hosting seçimi, yönetimi, site güncellemeleri ve ek yazılımların uyumluluğu konusunda sorun yaşarsınız.
  • Ödeme sistemleri, SSL Kurumları ve kargo anlaşmaları gibi seçenekleri bulunmaz. Bunlar için, ekstra maliyet ve zaman ayırmanız gerekir.

5 yorum

  1. İnternette ücretsiz e-ticaret sitesi yapılabileceğini farkettim. Fakat yaptığım bu site başıma büyük belalar açtı. Kullandığım tasarımın çalıntı olmasından dolayı tema sahibi bana suç duyurusunda bulundu. Neyse ki siteyi kapatarak bu sorunu çözdük. Benim gibi sizlerde mağdur olmayın diye bu yorumu yapma gereği duydum.

  2. Birçok sitede karşıma çıkmakta olan e ticaret başlığı bu konu hakkında meraklarımı oldukça arttırdı.E ticaret konusunda çeşitli web sitelerinde araştırmalar yaptığımda faydalı olmayan ve bilgi verici bilgilere sahip olmayan yazılar ile karşılaştım.Yazınız ise diğerlerine göre daha üst planda ve çok bilgi verici.Bu konu hakkında internet kullanıcılarını bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

  3. E-ticaret sitesi ihtiyacım var bundan ücretsiz olarak faydalana bileceğimi biliyordum ama bana ne gibi faydası veya zararı olacağı hakkında bir bilgim yoktu makaleniz sayesinde bilgilendirildim.

  4. Firmamın satışını arttırmak için e-ticaret sitesine ihtiyacım vardı fakat buna ayıracak bir maliyete sahip değildim. Makaleniz sayesinde ücretsiz olarak yapabileceğimi öğrendim. Çok teşekkürler.

  5. E-ticaret sitesi yapmak için gelir yapmayıp ücretsiz bir şekilde kurup ve içten içe gelişerek daha iyi bir site yapmak istiyordum ve bunuda sizin yazdığınız bu makale sayesinde elde etim. Teşekkürederim.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*