Web Hosting Nedir?

Web hosting, kendi web sitenizi (ya da uygulama) online olarak yayınlayabilmenizi sağlar. Web sitenizin tüm içerikleri, yani resimler, kodlar, yazılar, videolar, tasarımlarınızın dosyaları sizin web sitenizi oluşturur ve web hosting sağlayıcısı da sizin bu dosyalarınız için bir alan ayırır. Web hosting, sizin sayfanız ile ilgili tüm dosyaları online olarak görüntülenmesini sağlar.

Sunucular

Web hosting hizmeti ise ana bilgisayardan yapılmaktadır. Bu ana bilgisayar, bizim sunucu olarak bildiğimiz, bilgisayarlardan çok daha güçlü olan makineler sayesinde verilir. Sunucular, hangi gün veya hangi saat olursa olsun sürekli olarak internete bağlı kalır ve hep açıktır. Böylece siz de istediğiniz saatte girdiğiniz herhangi bir siteyi görüntüleyebiliyorsunuz.

Evlerinizde bulunun bilgisayarlar ile bir web sitesi yapabilirsiniz, ancak bu web sitesi dünyadaki tüm bilgisayarlara erişemez. Yaptığınız web sitesinin tüm dünyada online olarak görüntülenebilmesi gerekmektedir. Ancak evinizde bir sunucu bilgisayar olmadığı için bu mümkün olmayacaktır. Evinize, kendiniz için bir sunucu bilgisayarı alabilirsiniz tabii ki. Ancak bu sunucu aşırı pahalıya gelecektir. Bu durumda ise tüm hizmetleri göremeyeceğiniz gibi bir de mali açıdan zarara uğrayacaksınız. Eğer bir hosting hizmeti alırsanız çok daha rahat bir şekilde sunucunuz çalışır durumda olur ve web siteniz tüm dünyada online olarak görüntülenebilir.

Web hosting şirketleri, müşterilerinden web sitelerini alarak kendi sunucularında barındırıyorlar. Düzenli olarak gelen güncelleme ve yüksek donanımlı yazılımlar ile de güvenli bir şekilde işlerinizi yürütebilirsiniz.

Web hosting yükleyeceğiniz dosyaları çok dikkatli seçmelisiniz. Çünkü web sitenizin açılma hızını ve işleyişini etkileyecektir. Eğer yavaş açılan, açıldığında hata veren ya da karışmış bir şekilde sayfanız açılıyor ise ziyaretçileriniz sayfanızdan uzaklaşmak isteyecektir. Çünkü müşteriler bu duruma çok önem verirler ve duruma göre sizlere güvenirler ya da güvenmezler. Sizlerin devamlı müşterileri, sizi beklemeyi sevmezler ve ilgi isterler.

Biraz daha gerçekçi bakacak olur ise, bir site için bakım yapmanız ya da içerik yüklemeniz gibi işleri yapabilmeniz için yazılım alanında bir bilgi birikimine sahip olmanız beklenmemektedir. Özellikle web site kurulduktan sonra panel sayesinde rahat bir şekilde içerikleri ekleyebilir, değiştirebilir ve silebilirsiniz. Web hosting için farklı seçenekler de vardır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*