Web Tasarım Editörü İle Veritabanı İşlemleri Eğitimi Nedir?

Web tasarım editörü ile veri tabanı işlemleri bu konuda yetkinlik kazandıran bir eğitim kapsamıdır. Web tasarım editörü ile veri tabanı işlemleri eğitimi alan kişiler, web tasarım editöründe belli başlı işlemleri gerçekleştirebilirler. Bu eğitim neticesinde temel seviyedeki düzenlemeler ve veri tabanı işlemleri konusunda yetkin hale gelinir. Örneğin sayfa arayüzleri oluşturulabilir, veri tabanı kayıt işlemleri yapılır ve kullanıcı girişi sayfaları yaratılabilir.

Web Tasarım Editörü İle Veritabanı İşlemleri ve Tasarım İlişkisi

Bir web sitesinin geliştirilmesi sırasında, geliştiriciler ve tasarımcılar çeşitli araçlar kullanmaktadır. Siteyi oluşturmak, grafikleri düzenlemek, dosyaları, SSH’yi sunucunuza aktarmak için yazılımlar mevcuttur. Bu makalede bunlardan bazılarına yer verilecektir.

Web Tasarım Editörü İle Veri Tabanı İşlemleri Eğitimi

Web tasarım editörü ile veri tabanı işlemleri eğitimi belli başlı bazı aşamaları kapsamaktadır. Öncelikle veri ekleme işlemi hakkında bilgi edinilir. Sayfalarda form oluşturmak ve kayıt ekleme gibi alanlar öğrenilir. Formlarda gizli alan kullanımı öğrenilir. Güncellemelerle ilgili kayıt davranışları belirlenir. Silme sayfalarının nasıl kullanılacağı hakkında bilgi sahibi olunur. Silme süreci incelemelerden geçirilir.

Bazı Web Tasarım Uygulamaları

NoteTabPro

NoteTabPro steroidler üzerinde bir metin editörüdür. HTML, Perl, LaTeX, ASP, Java, Javascript, PHP, AutoLISP, SQL, COBOL, 4DOS, JCL, VHDL, ADO, VBScript, VRML ve daha fazlasını destekler. Sekmeli bir arayüzün yanı sıra, bir web sayfasını düzenleme görevini çok daha kolay hale getiren HTML, JavaScript ve CSS için “pano” kitaplıklarına sahiptir.

Dreamweaver

Adobe Dreamweaver CS5 , geliştiricilerin görsel olarak ve doğrudan kod içinde tasarım yapmalarına olanak tanıyan tam özellikli bir WYSIWYG editörüdür. Drupal, WordPress ve Joomla gibi PHP tabanlı CMS’leri destekler. Geliştiricilerin HTML 5 kullanarak web siteleri oluşturmalarını sağlar. Ayrıca, başlamanız için CSS Başlangıç ​​Düzenleri içerir. Geliştiricilerin dinamik web sayfalarını önizlemesini sağlayan Adobe BrowserLab ile entegre edilmiştir.

PaintShop Pro

Corel’in PaintShop Pro uygulaması, altı yıl önce Jasc Software’in sahipliğinden beri bir web geliştiricisiyle el ele gitmiştir. Görüntülerinizi içe aktarmanıza, düzenlemenize ve paylaşmanıza olanak tanır. Grafik laboratuvarı olmayanların Express Lab özelliği ile görüntülere hızlı düzeltmeler yapmasını sağlar. Şeffaf arka planlara sahip GIF görüntüleri oluşturmak çok kolaydır. Ayrıca kullanıcıların görüntüleri doğrudan Facebook, YouTube ve Flickr’a yüklemelerine olanak tanır.

Gördüğünüz gibi, seçeceğiniz web tasarım editöründe veritabanı işlemleri hayatınızı kolaylaştırabilir. Geliştirme sürecini baştan sona değiştirebilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*