Web Tasarım Fiyat Farkları Neden Olur ?

Web tasarım yaparken hepimizin karşılaştığı durumların başında fiyat farklarının bir hayli fazla olması gelmektedir. Bu durum birçok kişinin kafasını karıştıran durumların başında geliyor. Bu durumun neden olduğu, bunu tetikleyen unsurları, hizmet alacak firmayı seçerken dikkat etmemiz gerekenler gibi sorulara yanıt bulacak yazımızı aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Web Tasarım Fiyatları Belirleyen Faktörler

Web tasarımı yapan firmaların sektörler deki fiyat farkının başlıca nedenleri arasında işi yapacak olan firmanın kalitesi, yapılan işin kapsamı ve teknik altyapı ve programlama geliyor. Dilerseniz bu fiyatları belirleyen başlıca unsurlara kısaca açıklayalım.

Website-Design-and-Development-company

İşi yapan kurumun kalitesi fiyatı belirleyen başlıca unsurlar arasında yerini alıyor. Hizmet alacağınız firma kurumsal bir firmaysa alacağınız hizmet daha iyi olacaktır. Bu hizmetlere örnek olarak web sitenizde oluşacak herhangi bir sorunda teknik destek, mail desteği, 7/24 hizmet gibi unsurlar bulunmaktadır. Bunun yanında sitede istemediğiniz alanları yine firmayı arayarak ihtiyaçlarınızı ve sorunlarınızı giderebilmektesiniz.

Fakat bunun dışında merdiven altı bir firmaya web sitesi yaptıracaksınız alacağınız hizmet verdiğiniz para kadar olacaktır. Az bir maliyetle iyi bir iş çıkartalım diyorsanız bu durum sizler için hayal olacak nitelikte. Herhangi bir sorunda merdiven altı firmaya ulaşmakta aynı oranda zor olacaktır. Yani normal bir kurumsal firmayla merdiven altı bir firma arasında dağlar kadar fark vardır. Bu fark aynı oranda fiyatlandırmayı da arttıracaktır.

Yapılan işin kapsamı her ne kadar fazla olursa bu durum aynı oranda fiyatlandırmayı da arttıracaktır. Geniş bir web sitesi hayaliniz varsa bu durum için harcayacağınız maliyette aynı oranda fazla olmalıdır. Geniş bir web sitesinden kastım E-ticaret siteleri gösterilebilir. E-ticaret sitesi kurma gibi bir girişiminiz varsa bunun için baya uğraşmanız gerekmektedir. Ürün takibi, stok takibi, ürün eklemesi gibi işlemler bu uğraşlardan bir kaçıdır. Tabi bu sistemlerin doğru ve düzgün çalışması için ek maliyetler harcanmalıdır.

Teknik ve altyapı programlama için birtakım bilgiler vermek gerekirse yaptıracağınız site çok kapsamlı olursa bu fiyatı aynı oranda arttıracaktır. E-ticaret siteleri buna verilecek en önemli örneklerdendir. E-ticaret siteleri ile bir bilgilendirme sitesinin altyapısı aynı olmaz. Bir tarafta sadece yazı olan bir sayfa varken diğer tarafta milyonlarca kişinin alışverişi yaptığı bir site bunlar arasında büyük farklar bulunmaktadır. E-ticaret sistemlerinin yanı sıra crm, erp gibi sistemlerde fiyatı aynı oranda maliyetli. Bu sistemler işlerimizi büyük oranda kolaylaştırmaktadır. Bunların dışında web sitenizi yapacak bir firma arıyorsanız seçeceğiniz bu firmanın nasıl olacağını, firmayı seçerken dikkat etmeniz gerekenleri aşağıda inceleyebilirsiniz.

devices responsive with web design fluid template

Firma Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Web tasarım yapacak bir firma seçerken dikkat etmeniz gereken birtakım durumlar vardır. Bunların başında hizmet alacağınız firmanın kurumsal bir firma olmasına dikkat etmelisiniz. Merdiven altı bir firmaya işinizi teslim ederseniz aynı oranda kendileri gibi sizlere bir site yaptıracaktır. Kurumsal bir firma seçtiğiniz taktirde 7/24 hizmet alabilirsiniz. Tabi bu hizmeti alacağınızın teminatla doğrulamasınız.

Firmanın kurumsal olmasının yanında firmanın yapmış olduğu referansları incelemenizde fayda var. Referanslarında güzel işler çıkartmış firmalara bizlere güven verecektir. Bunların dışında iletişim alanında firmanın bilgilerini, ikamet ettiği alanları da not ederek herhangi bir sorunda bu bilgileri kullanabilirsiniz.

 

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*