WEB TASARIM FİYATLARI HAKKINDA

Web design infographic

Web tasarım yaptırmak isteyen kişi ve kurumsal şirketlerin en çok merak ettiği konulardan biri de fiyatların ne kadar olmasıdır. Site tasarım ettirmek istiyorsanız belli bir miktarda bütçe ayırmanız gerekecektir. Hizmet veren kişinin göreceği işin kalitesine göre fiyat değişkenlik gösterebilir.

Çok farklı fiyatlar karşılığında piyasada web tasarım yapan kişiler bulabilirsiniz. Bu alanda fiyatlar orantısız olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Web tasarım yapan bazı kişiler 1000 TL gibi bir ücret karşılığında bu işlemi yaparken, herhangi bir ajans 10.000 TL gibi yüksek fiyatlarla tasarım işlemini gerçekleştirmektedir.

web-tasarım-fiyatlari

Web Tasarımda Kalitenin Fiyat Belirlemesi

Bu alanda yapılan işler kişinin yapacağı işin kalitesine göre fiyat artış göstermektedir. İnsan bilgisi kullanılan birçok alanda fiyatlar her zaman birbirinden farklı olmaktadır. Bu işi saat başı 1 TL ücret karşılığında yapan olabileceği gibi saatlik 5 TL yapan kişilerde bulunmaktadır. Böyle bir durumun oluşması gayet normaldir. Bazı zamanlarda işin kalitesi ile fiyat arasında doğru orantılı bir denklem olmuyor. Yani yüksek fiyat karşılığında hizmet veren kişilerin hepsi alanında uzman olmayabilir.

Bu sebeple mutlaka tasarım yaptıracağınız insanın özgeçmişi ve gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi almanız gereklidir. Aksi halde işi gördükten sonra beğenmeyebilirsiniz. Günümüzde bu tür olaylar ile sıkılıkla karşılaşabilirsiniz. Kısaca şunu da belirtmek istiyoruz web tasarım işi deneyim ve tecrübe gerektiren bir alandır.

 

Türkiye Üzerinde Web Tasarım Yaptırma Fiyatları Ne Kadar?

ankara-web-tasarim     Bu soruya kesin bir cevap vermemiz ne yazık ki mümkün değil. Bunun başlıca nedeni ise her bir kişinin kendine göre belirlemiş olduğu maddelere göre hizmet vermesidir. Fakat bu işlemi yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken ilk şey tasarım hizmetinin özgün olmasıdır. Özgün tasarım hizmeti almamanız durumunda, ücret yalnız içerik girişi ve uygulamaya göre değerlendirilmektedir.

Ülkemizde özgün tasarım işlemi yaptırmak istiyorsanız tahmini olarak 10 ila 25 Bin TL aralığında bir bütçeye sahip olmanız gereklidir. Tabii ki bu fiyat bazı etkenlere göre farklılık gösterebilir. Eğer görülen iş kaliteli ise ücretlendirme 50 Bin TL`ye kadar yükselebiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*