Web Tasarım Fiyatları Neden Değişkenlik Gösteriyor?

Bir kişi firmasının tanıtımı, kapsamını tam anlatabilmek için ya da e ticaret gibi işleri için yaptırmış olduğu ya da yapmış olduğu web tasarım ile web sitesinde eklediği her şeyin rengi, sunuluş şekli, web sitesinin işleyişi ya da ürün sıralaması dâhil her şey değişmektedir. Web tasarımı grafik, sayfa da yer alan görüntüler, şekiller, fotoğraflar, sayfada geçen yazı modelleri, arka plan, içeriğinin yoğunluğunu belirleyen ve müşterilere siteyi daha düzenli ve estetik görünmesini sağlayan bir işlemdir. Firmaya ya da herhangi sebeple yaptıracak olan kişiye iyi bir web tasarımının kazandıracaklarının özeti bile anlamamıza yardımcı olmaktadır. Peki, bu web tasarımının sabit bir fiyatı var mıdır? Bir web sitesinin tasarımını yaptırmak istersek fiyatlar neye göre değişkenlik gösterir? Bunları özet olarak anlatacak olursak az çok bir şeyler kafamızda şekillenmiş olacaktır.

İçerik

  • Öncelikle web sitenizin amacı nedir bunu belirlemeniz gerekmektedir. Web tasarımında firmanın ya da sizin asıl hedefinize yönelik tasarımlar yapılarak sitenizde bunun daha ön planda olması sağlanmaktadır. Bu nedenle işinizin esas hedefi web tasarımınızın planını yapmada önemli rol oynamaktadır. Doğru bir web tasarım ile kazancınız artabilir bununla birlikte yaptıracağınız kapsamlı web tasarım maliyeti de artmış olacaktır.
  • Bazı firmaların web sitelerinde sadece satacakları ürünler, kendi iletişim bilgileri ile adresleri bulunmaktadır. Bu şekilde olan web site tasarımları genelde çok bir maliyet gerektirmektedir. Firma sayfasına form doldurma, kayıt olma, alıveriş yapabilme ya da çevrimiçi olarak ödeme yapma gibi ayrıntılı ve güvenliğin olması gereken işlemler ilave ettirmek istediğinde doğal olarak web tasarım için yapılacak uygulamaların karmaşıklığı artacaktır ve bu web tasarım fiyatını doğrudan etkileyecektir.

Sayfa Düzeni

  • Diğer etkileyen faktörde web sitenizin kaç sayfa olacağıdır. Her bir sayfa düzenlenmesi gerekir. Eklenecek olan ürünler bu sayfalara tek tek yerleştirilecektir. Yani her bir sayfaya ayrı ayrı diğerlerine yapılan işlemlerin aynısı yapılacağı için bu da web sitesinin fiyatını etkilemektedir.
  • İçerik ihtiyaçlarınızı ön planda analiz etmeniz önemlidir. Bu, birkaç nedenden dolayı maliyeti daha iyi tahmin etmenize yardımcı olacaktır. Öncelikle, yaklaşık olarak kaç sayfaya ihtiyacınız olacağını anlamanıza yardımcı olacaktır. Farklı sayfalarda ve tek tek ürünlerde farklı sayfalarda görüntülemeyi planlıyorsanız, web tasarımcısı için ek sayfa düzenleri, zaman ve çaba gerektirir.
  • Siteye eklenecek olan bulma, arama ya da filtreleme gibi işlemler de web tasarımının fiyatlarını artırmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*