Web Tasarım Trendleri 2019

İnternet günümüzün en popüler ve en çok kullanılan iletişim araçlarından biridir. Markanın ya da başarılarının yanı sıra popülerlik kazanma açısından web sitelerinin ve mobil aplikasyonlarının tartışılmaz bir şekil de imkanlar sunmaktadır. 2018 yılında göz uyandıracak özgün, minimal bir şekil de olan yaratıcı tasarımları gördük. Fakat bu tasarımlar da her yıl farklılıklar yaşanmaktadır. Bunun başlıca sebebi gelişen ve değişen teknolojidir. Bu teknolojilerden kastımız programlama dilleridir.

Her şeyin geleceği görünür bir şekil de tahmin edilmesi oldukça güçtür fakat 2018 web tasarım hakkında ön görü yapabiliriz. Neredeyse bütün tasarımcıların güncel haberlerin takip etmesi ve yeni çıkmakta olan teknolojilere çözümlere hakimiyeti olması gerekmektedir. Tasarım trendlerinin takip etmesi neredeyse artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Responsive web sitelerinin yapılması dışın da özgünlük arayışların da ve estetik kaygıların insanların kendilerine disiplin edilmedikleri taktir de sahip olduğunuz yetenekleriniz birkaç sene sonra eskimektedir. Bu yüzden de daha az ve keyifsiz bir şekil de projeleri yapılır hale dönüşmüştür. Yeni yetenekler kazanmak ve yeni bilgiler kazanmak açısından uzun bir süre zarfından olduğunu tasarımcıların bilmeleri gerekir.  2017 yılın da neredeyse bütün tasarımcıların takip ettikleri 3 tane ana user experience tasarım eğilimi olmaktan yana minimalist yaklaşımların, facebook, twitter vb. aşağılarına doğru scroll edilmekte olan tasarımların kullanıcılarıyla beraber daha fazla önem veren trendlerin 2018 yılın da gönüllü tasarımcıların da kulübe takılmalarıyla mecrayı genişletmeye devam etmektedir.

2019 Web Tasarım Trendleri

  • Scrolling ve dikey akan içerik
  • Tipografi temelli tasarımlar
  • Gradient colors ve canlı renkler
  • Pattern ve geometrik şekiller
  • İllüstrasyon
  • Animasyon
  • Tam ekran video
  • Grid sistemden kaçış

Bunlarla birlikte de grid sistem çok önemli olmasa da tasarımların kısıtlayıcı bir katı kuralların oluşmasın da ve yaratıcı seçeneklerin kısıtlandığı bir gerçektir. Teknoloji sayesin de tasarımcıların grid sistemlerin yanında katı temellerin yapılardan uzaklaştırılarak daha ilginç ve deneysel bir siteler uygulamaları ve ara birimleri oluşturulmaya başlamıştır. Gelecek günler de grid sistem’den kurtularak daha özgün ve yaratıcı tasarımlar ortaya çıkacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*