Web Tasarım Trendleri

Web tasarım trendleri yer yıl değişiklik gösteriyor. Piyasaya ayak uydurmak, tasarım trendlerini yakalamak git gide zor bir hale geliyor. Bu yazımızda 2018 yıllında ve 2018 sonrası web tasarım trendleri hakkında bilgi vereceğiz. Bu sayede yaptıracağınız temalar hakkında azda olsa fikir sahibi olabilirsiniz.

timthumb.png

1) Scrolling ve Dikey Akan İçerik

Scrolling kesinlikle yeni bir mekanik ve oldukça akıcı bir gezinme sağlıyor. Web sitelerinde ve mobil aplikasyonlarda kullanıcılara hızlı bir göz atma fırsatı sunuyor. Aşağı doğru akan tasarım sayesinde kullanıcı tüm içerikleri, geniş çaplı olarak inceleyip görebiliyor. Çok yönlü bir yapı da olması ve harika bir deneyim sunması nedeni ile 2018 web tasarım trendleri arasında ilk sırada yer alma hakkını kazanıyor.

2) Tipografi Temelli Tasarımlar

Akıllı telefonlara aşırı uyumlu bir şekilde çalışması, daha hızlı performans vermesinden dolayı en çok tercih edilen temalardan biridir. Web sitesinde hızı tercih edenler, işlemlerde hızı tercih edip, görselliğe az önem verenler için harika temalar sunan gelişmiş bir trenddir. Tüm bunların sonucunda listemizin 2.sırasında yer almaya hak kazanmıştır.

3) Gradient Colors ve Canlı Renkler

Tasarımda cesareti sevenler, renkleri kullanmaktan çekinmeyenler için 2018 trendleri arasında yer almayı başarıyor gradient color temalar. Flat tasarım olma özelliği ile İnstagram gibi büyük markaların da esinlendiği bu tasarım trendini daha uzun yıllar görecek gibiyiz.

webdesign.jpg4) Pattern ve Geometrik Şekiller

Logolar, ikonlar, arka planlar, içerik blokları, elmaslar, dikdörtgenler ve çok daha fazlası bu web tasarım trendleri arasında yerini alıyor. İlk olarak 2017 yıllında aşırı bir şekilde tercih edilmeye başlasa da 2018 yıllında ve devamında da birçok web sitesini bu yapıda görmeye devam edeceğiz gibi gözüküyor.

5) İllüstrasyon

Günümüz tasarımcıları daha uniq, daha özel tasarımlar üretmek için takip ettiği en nitelik trend illüstrasyon trendidir. Git gide önem kazanacak ve belki de sektörü uzun bir sürece boyunca işgal edecek olan tasarım trendlerinden biri olduğunu düşünmekteyiz. Biz her açıdan, her isteğinizi yerinize getirmek için bekliyoruz.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*