Web Tasarım Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir

web-tasarim
web-tasarim

Web tasarımda belirli ana hatlar oluşturulur. Bu düzene uyularak çalışmalar sürdürülür. Bunlar düzen, renk, grafikler, fontlar, içerik. Bir de bunların dışında kullanıcının işini kolaylaştırmak ve kullanıcıyı düşünerek yapılacak ana hatlar vardır. Bunlar ise navigasyon, multimedya, uyumluluk, teknoloji, interaktif.

Düzen: Grafikler, içerikte kullanılacak yazılar belli bir düzene uygun olmalıdırlar. Birbirleriyle uyumlu olmalıdır. Bu tasarımın bir bütünlük içinde olmasını sağlar ve hoş bir görüntü sergiler. Çünkü sitede bütünlük ve site içi uyum önemlidir. Sitenin düzenli olması gerekiyor. Yani kullanıcılar aradıklarını tek seferde bulabilmeli.

Fontlar: Tarayıcı destekliyorsa ve hata vermiyorsa site içerisinde değişik fontlar kullanılmalıdır. Çeşitli yazı tipleri kullanılırsa site içerisinde güzel ve farklı bir görüntü oluşur. Aynı zamanda sitenin tasarım kalitesini de bir tık artırır.

Renk: Markanızı kendi isteğinize ve zevkinize göre seçtiğiniz renklerle destekleyebilirsiniz. Renk seçimi tamamen zevke ve isteğe göre ayarlanabilir. İster canlı renkler ister daha cansız renkler tercih edebilirsiniz. Siteniz tek renk yerine birkaç renkten oluşursa daha güzel durabilir. Ama yine buda site sahibinin isteğine göre değişebilir.

Grafikler: Site içinde kullanılacak logo, küçük resim vb.dir. Resimlerin boyutu ideal boyda olmalıdır. Siteyi yavaşlatmamalı. Çok büyük olursa site sıkışık olabilir. Buda hem kullanımı zorlaştırır hem de kötü bir görüntü oluşturur. O yüzden siteye göre ideal boy kullanılmalı.

İçerik: Metin ve görsel yoluyla sitede olan şeyleri açıklamak içerik kısmına girer. Orada yazılan metinler ve oraya siteyle alakalı olarak koyulan resimler birer içeriktir. İçerikler arasında uyum ve düzen olmalıdır. Görsellerle metinleri destekleyebilirsiniz. Okuyucunun ilgisini çekecek yazılar tercih edin. Buda sayfanız dikkat çektiği için kullanıcıların sayfanızda daha fazla kalmasını sağlayacaktır.

WEB SİTESİ KULLANICI İÇİN DAHA KOLAY BİR HALE NASIL GETİRİLİR?

Multimedya: Kullanıcıların sitenizde daha fazla vakit geçirmesi için sitenize videolar, resimler, sesler koymalısınız. Ama alakasız sesler değil. Sitenizle ilgili insanlara bilgi verecek yönde olmalı.

Uyumluluk: Bazı siteler her tarayıcıda açılmıyor. Kullanıcı hangi tarayıcıdan girmek isterse istesin kolaylıkla ulaşmalı.

Teknoloji: Teknolojiden hiçbir zaman kopmayın. Sitenizde her zaman güncel ve yeni bir şeyler olmalı. Çünkü her geçen gün teknoloji gelişiyor.

Navigasyon: Site içindeki menülerin kolaylığı ve anlaşılırlığı kullanıcının kullanımı açısından önemlidir. Eğer sitenizde site içindeki bilgileri aramaları için bir arama yeri varsa bunun düzgün ve doğru çalışması gerekir.

İnteraktif: Sitenize kullanıcıların puan, oy veya yorum yapmalarına izin verin.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*