Web Tasarım

Web Tasarım Nedir?

Günümüzde internetin büyük bir kitleye ulaşması ile birçok insan ürünlerini ve hizmetlerini internet ortamından satışa sunmaktadır. Bu ürün ve hizmetlerin internet üzerinden yayınlanması için web sitelerine ihtiyaç vardır. Web siteleri bazı kodlama ve teknikler ile derlenmiş bir internet ortamıdır. Web siteleri ile şirketler ve kullanıcılar kendilerini veya ürünlerini kolayca tanıtabilmektedir. Web sitelerinin içerik ve görsellik işlevini ise web tasarım ile oluşturmaktadır. Web tasarım sitelerin içeriklerin ve görselliğin ön planda olmasını sağlamaktadır.

Web tasarım yapmak günlerinizi alabilir. Web tasarım ile web sitelerinin daha çok kullanıcıya ulaşmasını sağlayabiliriz. Web sitelerine gelen ziyaretçilerin ilk olarak görselliği ile karşılaşacaklardır. Web tasarımda görsellik ziyaretçilere hoş ve güzel geldiğinde ziyaretçiler sitenizden memnun kalacak ve sizden ürün veya hizmet talep edebilir. Buda size müşteri kazandırır. Web tasarım yaparken diğer dikkat edilmesi gereken konu, içerik bölümü olacaktır. İçerik bölümü ziyaretçilere kullanılacak konu ile açıklamalar sunabilme özelliğine sahip olmalıdır. İçerik oluştururken özgün ve kolay anlaşılır olması ziyaretçilerin konu hakkında bilgi edinmesine yardımcı olacaktır.

web_tasarim.jpg

Web tasarım yapmak için ve zamandan tasarruf edebilmek için bir web tasarım şirketleri ile anlaşabilirsiniz. Web tasarım şirketleri sizin istekleriniz doğrultusunda hareket etmektedir. Şirket ile anlaşmak web tasarımınızın her gün güncellenebilmesi ve yararlı içerikler sunabilmek için size sunulmuş bir kolaylık olabilir.

Web Tasarımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Web tasarım oluşturmaya başlamadan önce bir şablon hazırlamak size avantaj sağlayacaktır. Çünkü şablon doğrultusunda web tasarımınızı kolay ve planlı bir şekilde kolayca oluşturabilirsiniz. Aksi takdirde planlı bir iş olmadığından web tasarım başarılı bir şekilde oluşamayabilir. Web tasarımının görsellik bölümünde kullanacağınız renklerin uyumuna dikkat edilmesi gerekir. Renk uyumu web tasarımınızın kalitesini belirleyen en önemli konulardan biridir. Sitenizin kullanıcılara daha rahat ve karmaşık renklerden kurtulmak için renk uyumuna dikkat edilmesi gerekir. İçerik bölümünüzün açıklayıcı ve kullanmakta olacağınız fontların anlaşılır olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Eklenen görsellerin kalitesi ve uzantılara dikkat edilmesi, bilgisayarlar tarafından kolay bir şekilde erişilebilmesi için önemlidir.

 

 

1 yorum

  1. web sitesi hakkında yapmış yazmış olduğunuz makaleyi projemde kullandım ve çok yüksek puan aldım. Çok faydalı bir yazı olmuş bana çok faydası dokundu Gerekli olan herşey detaylıca anlatılmış.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*