Web Tasarımda Renkler

Web tasarımda renkler gerçekten oldukça önemlidir fakat renkler sadece web tasarım alanında değil hayatının her anında büyük bir önem taşır ama gelin biz yeni web tasarımla ilgili olan kısımlardan bahsedelim. Renkler kurumunuz, kurumsal kimliğiniz bir parçasıdır. Kurumsal kimliğinizi en iyi şekilde dijitale dökmek için web tasarımcınız kurumunuz hakkında, kurumunuzun değerleri hakkında bilgi sahibi olması gerekir bu sayede tam olarak sizi yansıtacak web tasarımı üretirken.

Sizin kurumunuzu anlatan renklere ağırlık verir. Bu sayede marka değeriniz artarken, kendinizi tam olarak dijital dünyaya aktarmış olursunuz. Renklerin gücünü hafife almamak gerekir çünkü birçok sitenin adını görmesek bile tasarımından o siteyi rahatlıkla çıkarabiliriz. Renkler sizi yansıtır.

las-vegas-website-design-and-strategy.jpg

Web Tasarımda Renklerin Önemi

Yukarıda bahsettiğimiz gibi hayatın her alanında renklerin büyük bir önemi vardır fakat şu an web tasarımda renklerin önemi hakkında konuşuyoruz. Bu bir yandan da aslına bakarsanız hayatın kendisiyle çarpışıyor.

Örneğin Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg renk körü olmasına rağmen mavi rengini daha rahat seçebiliyor. Bu yüzden facebook’u kurarken tercihi mavi renkten yana olmuştur. Birçok güncel, kullanılan uygulamanın da renkleri aslında mavinin tonlarındandır çünkü mavi insanlar için çekici, güvenilir bir renktir. Kullanılan renklerin bilinçaltına yaptığı çağrışımların sonucunda insanlar bir kurumu, kuruluşu sevmeye karar verir. Her şey aslında bilinçaltımızda döner ve biz karar aldığımızı düşünür. Bu tasarımcıların en çok kullandığı illüzyonlardan biridir.

Web Tasarımda Renklerin Seçimi

Web Tasarımda Renklerin Seçimi konusunu iki alt başlıkta inceleyeceğiz. Bu sayede bir renk seçimi yaparken tasarımınızı nasıl yönetebileceğinizi hangi renklerin daha göze hoş geleceğini anlamış olacaksınız. Daha iyi tasarımlar üretmek için ilk adımı atmış olacaksınız.

Kontrast Renkler

Web-Designer-Malaysia-Web-Site-Jualan-Belajar-Mudah-Cara-Bina-Website-Gain-Trust.jpg
Tasarımızdan dikkat çekmek istiyorsanız tercihiniz Kontrast renklerden yana olmalı. Kontrastlar renkleri kullanmayı düşünüyorsanız yapacağınız en iyi seçim renk çemberinden iki ana zıt rengi seçmek olacaktır.

Tamamlayıcı Renkler

Tamamlayıcı renkler birbirine yakın olan, yakın sıcaklıkta ki renklerdir. Seçeceğiniz renkler birbirinin tonlarına yakın olursa bu tasarımda tamamlayıcı bir görev görecek yine de renk katacaktır. İnstagram logosu bunun için harika bir örnektir.

 

 

 

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*