Web Tasarımda Yönetim Paneli Nedir ?

Gün ve gün gelişen teknoloji beraberinde web teknolojilerini de getirmiştir. Önceden sadece html ile yapılan siteler çok sade ve kullanıcıya hitap etmezken günümüz teknolojileri ile yapılan siteler kullanıcı dostu olmakla birlikte daha dinamik bir hal almıştır.

Web Tasarım Dinamik halden kastımızın nesnelere erişimin daha basit ve kolay olmasıdır. Bu tanımdan kafanızda herhangi görsel oluşmamış ise şöyle bir örnek vereyim sitenizde basit bir slider resmi var fakat resimdeki yazıları oynatamıyorsunuz ama dinamik bir resimde o yazıları istediğiniz yerlere konumlandırıp onlara animasyonlar verebiliyorsunuz. Dinamik sadece resimler için mi? derseniz. Sizlere cevabım hayır olacaktır. Bunun pek bir sınırı yoktur aksine html ile yapılmış her etikete erişebiliyorsunuz. Yönetim paneline gelecek olursak yönetim paneli de o nesnelere erişmenin kullanımını kullanıcıya sunan paneldir. Bu paneller genel olarak php veya asp.net gibi programlama dili yardımıyla veri tabanına yazdırıp çekilerek oluşturulur.

Yönetim Paneli İhtiyacı Nasıl Oluşur?

Yönetim paneli genel olarak sitesini yaptırmış firmaların veya kişilerin sitelerini sürekli güncelleme ihtiyacı duyduğu an ortaya çıkacaktır. Buna örnek vermek gerekirse sizin firmanızı yansıtan bir logonuz var diyelim zaman içinde bu logo değişti bunu değiştirmek için tekrardan sitenizi yapan kişiyi aramak yerine kendimiz dinamik halde olan sitemizde bunu değiştirebiliriz. Bir nevi yönetim paneli sitenizin kontrolü sizlerin elinde olması durumudur.

Yönetim paneli olmayan web sitelerinde nesnelere erişim daha zorlu olur. Beğenmediğiniz bir yeri düzeltmeye kalkıştığınızda sürekli karşınıza hatalar çıkacaktır. Dinamik bir hal alması gereken sitedeki en önemli şey formlardır. Dinamik bir halde olmayan web sayfasındaki formlar kullanıcılar tarafından doldurulsa bile boşa gidecektir. Ama dinamik bir hal alan web sayfasındaki formlar veri tabanı yardımıyla çekilip yönetim panelinde kullanıcının karşısına çıkarılabilir. Böylelikle siteniz günümüz şartlarına uygun bir hal almış olacak buda hem bizim hem de kullanıcıların yararına olacaktır.

Sizlerde var olan firmanızın sitesini dinamik bir hale getirmek nesnelere daha kolay müdahale edebilecek bir web sitesi hayal ediyorsanız Acarnet Bilişim Hizmetleri sizlere bu kolaylığı ayaklarınızın altına getirmiş durumda.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*