SEO

Günümüzde teknoloji sürekli gelişmekte her saniye farklı yeniliklerle karşı karşıyayız. Seo (Search Engine Optimization) Türkçe’ si  arama motoru  optimizasyonu. Kısıtlı kaynakları en verimli hale getirmek için seo kullanılır. Ana hedef  çalışması yapılan sitenin , arama motoruna yazılan kelimelerle sitenin  üst sırada yer almasına olanak sağlar.

seo-services.png

Bu sayede paylaşımlar hedef kitleye ulaşarak verimli hale gelmiş oluyor. Arama motorlarında en üste çıkmak için çalışmaların başında bulunan yöneten kişiye Seo uzmanı denir. Farklı konularda seo desteği almak isteyen kişi , kurumların taleplerini karşılar. Belirli bir sürede projeyi bitirip teslim eder. En iyi sonucu vermek için çaba gösterir. Hedef kitleye hitap etmek için yapılan çalışmalarda en önemli görevi üstlenmektedir.

Seo hizmeti veren şirketlerin geneline ‘Seo Ajansı denir.’ Müşterinin istekleri doğrultusunda kaliteli bir hizmet sunmaya özen gösterir. Müşterinin bütçesine göre hemen hemen her sektör için çalışma uygularlar. Calışma süreci ve şekli müşteri tarafından belirlendiği için şeffaf esnek bir ortam sağlar. Birkaç Seo uzmanıyla çalışıldığı için  müşterinin istekleri daha hızlı ve daha verimli bir şekilde sonuçlanır. Hizmetin alınacağı Seo firmasının çalıştığı Seo uzmanlarıyla alakalı bilgiler edinebilir haftalık ve aylık raporlar alınabilir. Firmayla çalışmadan önce , referanslara bakılabilir geri bildirim alınabilir. Karşılıklı  görüşmelerle daha verimli bir sonuca ulaşmak mümkündür.

seo.png

Rekabet piyasasında Seo büyük önem taşıyor. Bildiğimiz üzere günde milyonlarca hatta milyarlarca arama yapılıyor. Bu yüzden  arama sonuçlarında en üst sıralara gelmek ayrıcalık tanıyor. Seo’nuz ne kadar düzgünse kaliteliyse  siteye gelecek ziyaretçi sayısı okadar çok artıyor. Seo sadece üst sıralara gelmek değil ayrıca web sitenizin kullanabilirliğini arttırıyor.

Google’da arama yaparken, insanlar aradıkları konuyla ilgili anahtar kelimeler girerek arama yaparlar. Bunun üzerine Google bu anahtar kelimeleri içeren sitelerin listesini görüntüler. Bu nedenle SEO ayarlarınızı düzenlemeye başlamadan önce, işinizi veya sitenizin içeriğini en iyi şekilde anlatan kelimelerin listesini çıkarın bu listeye sitenizin veya işinizin adını eklemeyin. Daha sonra bir Google Adwords Keyword Planner hesabı açarak siteniz için en etkin kelimeleri belirleyin. Sayfa başlığı ve açıklamaları insanların Google’da bir arama gerçekleştirdiğinde sitenizle ilgili ilk gördükleri şeydir. Site başlığınızı ve açıklamanızı insanların sitenizi ararken kullanacağı anahtar kelimeleri içerecek şekilde yazmanızı öneriyorum.

1 yorum

  1. Web sitemi geliştirmek için araştırmalar yapmaktayım. İnternette gezinirken sizin makalenizle karşılaştım ve okudum. SEO nun web sitesi için ne kadar önemli olduğunu öğrenmiş oldum. Çok faydalı bir makale olmuş.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*