Geleceğin Mesleğine Bir Adım Daha: Web Tasarım Bölümü

Web tasarım bölümü, her geçen gün daha fazla kişinin dikkatini çeken bir bölüm halini almıştır. Bu bölümden mezun olan kişiler bir web sitesini sıfırdan tasarlarken hiçbir şeye ihtiyaç duymazlar. Gerekli programlarla birlikte web sitesini tasarlayarak kullanıma açık hale getirirler.

Web tasarım bölümü, ülkemizde yalnızca Eskişehir’de bulunan Anadolu Üniversitesi’nde bulunmaktadır. Bu bölümü TYT sınavına girerek kazanabilmeniz mümkündür. Bölüm 2 yıllıktır ve açıköğretim programı kapsamında ders verilmektedir. Bölümde öncelikli olarak HTML ve web tasarlama programlarının gerekli eğitimleri verilir. Gerisi öğrencilerin hayal gücüne bırakılır. Bu bölüm sayesinde internet dünyasına daha fazla dahil olabilirsiniz.

Web Tasarım Bölümü Taban Puanları

Web tasarım bölümü açıköğretim programı olduğu için taban puanı oldukça düşüktür. Üstelik bu açıköğretim programı AYT sınavına ihtiyaç duymaksızın kazanabilmenizi sağlamaktadır. Bölümün taban puanı 2019 yılı itibariyle 218’dir. Bölümün tavan puanı ise oldukça yüksektir. Çünkü bu bölümü okuyan kişilerin çoğu geleceğin mesleği ile tanışmak istemektedir. Bu nedenle yüksek puan alan kişiler de bu bölümü tercih etmektedir.

Web Tasarım ve Kodlama Okuyanlar Hangi İşleri Yapar?

Web tasarım bölümü okuyan kişiler bu bölümden mezun olduktan sonra web tasarım ajanslarında veya grafik tasarım ajanslarında çalışabilirler. Bu bölümden mezun olan kişiler DGS’ye girerek bilgisayar merkezli işlerde de çalışabilirler.

Web tasarım ve kodlama okuyanlar, bu iki yıllık süreçte birbirinden farklı programlar hakkında bilgi sahibi olurlar. Bu programların kullanılabileceği her alanda iş bulabilme imkanına erişirler.

Web Tasarımı ve Kodlama DGS Geçiş Bölümleri 2020

Web tasarım bölümü, 2 yıllık açıköğretim programıdır. Bu bölümden mezun olan kişiler DGS’ye girerek geçiş bölümlerini tercih edebilirler. Web tasarımı ve kodlama programından mezun olan kişiler DGS’ye girdikten sonra 2020 yılında Grafik Tasarım, Bilgisayar ve Öğrenim Teknolojileri Öğretmenliği, Grafik Tasarımı, Bilgisayar Bilimleri ve Bilgisayar Mühendisliği gibi bilgisayar merkezli lisans programlarında eğitim görme imkanı kazanırlar.

Web tasarım bölümünde almış oldukları ortak dersleri de bu bölümde saydırarak 4 senelik fakülteyi daha hızlı bir şekilde bitirebilirler. DGS’yi kazanmaları durumunda hayalini kurdukları mesleği gerçekleştirebilirler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*