Hangi Bölümü Okursam Web Tasarımcı Olabilirim?

Web tasarımcı olmak son yıllarda en çok tercih edilen meslekler arasında yer almak için belirlenen bir hedef olabilir. Bu hedefe sahipseniz ve bilgisayar kullanmayı çok seviyorsanız hangi bölümlerden mezun olarak web tasarımcı olacağınızı merak edebilirsiniz.

Ülkemizde web tasarım faaliyetleri ile genellikle grafik tasarım mezunları ilgilenmekteydi. Bu da nitelikli eleman açığının doğmasına sebebiyet verdiği için Anadolu Üniversitesi bünyesinde Web Tasarım ve Kodlama programının açılmasına sebep oldu. Açılan bu program, bir internet sitesi oluştururken ihtiyaç duyulan bütün programların ve bilgisayar dilinin öğrenilmesini sağlamaktadır. Bu bölümden mezun olarak elde ettiğiniz diploma ile web tasarım faaliyetleri yürütebilirsiniz.

Web Tasarım ve Kodlama Sayısal Bölüm Mü?

Web Tasarım ve Kodlama programı birçok kişinin tercih ettiği, genellikle ikinci üniversite için okunan önlisans bölümüdür. Bu bölümü tercih edebilmek için sayısal puana ihtiyacınız yoktur. TYT sınavı ile belirlenen puanınız yardımıyla bu bölüme kaydınızı yaptırabilmeniz mümkündür. Puan aralığı 250 ile 428 arasında değişen bu bölüm sayesinde geleceğin mesleği hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Web Tasarım ve Kodlama Bölümü

Web Tasarım ve Kodlama Bölümü, geleceğin internet mimarlarını yetiştirebilmek adına açılmış bir bölümdür. Bu bölümde verilen eğitimler sayesinde sıfırdan bir internet sitesi inşa edebilir, var olan bir internet sitesini güncelleyerek çağın gereklerine uygun hale getirebilir veya mobil tabanlı programlar üretebilirsiniz.

İnternetin ülkemizde yaygınlaşması ile birlikte daha fazla önem kazanan bu bölüm sayesinde kısa süre içerisinde hedeflediğiniz geleceğe adım atabilirsiniz. Web Tasarım ve Kodlama Bölümü ile hayalini kurmuş olduğunuz mesleğe sahip olarak yüksek gelirler elde edebilecek kapasiteye erişmeniz mümkündür.

Web Tasarımcının Bilmesi Gerekenler

Web tasarımcı olmak isteyen kişiler bu sektörde en önemli şeyin hayal gücü olduğunu unutmamalıdır. Yaratıcı fikirlere sahip olan kişiler meslekte markalaşmış bir isme sahip olurlar. Bu nedenle web tasarım sürecinin bir internet sitesi oluşturmaktan ziyade bir sanat eseri oluşturmayla eş değer olduğu unutulmamalı, bu doğrultuda faaliyetler yürütülmelidir. Web tasarımcı ne kadar güncel kalırsa ve sektörü yakından takip ederse kendini o kadar geliştirir ve sektörün vazgeçilmezleri arasında yerini alır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*