İnternetteki Temsilciniz Web Siteniz Nasıl Tasarlanır?

Bir internet sitesine sahip olmak dijital çağa ayak uydurmak adına yapılması gereken ilk işlemdir. Oluşturacağınız internet sitesinin web tasarımcıları tarafından tasarlanması sizi rakiplerinizin önüne taşıyacak bir hamledir. Peki, web tasarım nedir? Web tasarım, oluşturmak istediğiniz internet sitesini fikirleriniz ile destekleyen ve bu fikirleri görsel ve metin desteği ile hedef kitlenize sunmayı hedefleyen bir işlemdir.

Bu işlem genellikle Web Tasarımı ve Kodlama mezunu kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Grafik tasarım mezunu olan tasarımcılar da web sitesi tasarımı yapabilirler. Bu işlemi profesyonel bir ekiple gerçekleştiriyor olmanız kimliğinizi sanal dünyaya aktarma konusunda oldukça önemlidir. Bu nedenle ücretsiz tasarım sitelerinden uzaklaşarak hedef kitlenize daha hızlı ulaşmanız önerilmektedir.

Web Tasarım Aşamaları

İnternet sitenizin tasarlanma sürecini merak ediyor olabilirsiniz. Bu süreçte “Web tasarım nasıl yapılır?” sorusu hususunda araştırmalar gerçekleştiriyor olabilirsiniz. Bir web siteniz olsun istiyorsanız nitelikli bir piyasa araştırması yaparak şehrinizdeki güvenilir web tasarım ajanslarından yardım alabilirsiniz. Öncelikli olarak yansıtmak istediğiniz fikri belirleyin ve bu fikre en uygun tasarımcıyı seçin.

Tasarımcıyı seçtikten sonra web sitesi tasarımı için tasarım ajansı ile iletişime geçerek fikirlerinizi ve isteklerinizi onlara yansıtın. Web tasarım ajansı sizin fikirleriniz doğrultusunda kimliğinizi en iyi şekilde yansıtacak siteyi tasarlayabilmek adına rakip siteleri ve internetteki değişik akımları analiz eder. Bu analizleri size rapor halinde sunar ve sitenizin taslağını oluşturabilmek adına örnekler getirir. Bu örnek tasarımlardan hangisi hoşunuza giderse o doğrultuda web tasarımı ve kodlama işlemine geçilir.

Web Sitesi Ücretsiz Bir Şekilde Tasarlanabilir Mi?

Web sitesi tasarımına ayırabilecek bir bütçeye sahip değilseniz ve fikrinize güvenerek bir internet sitesine sahip olmak istiyorsanız “Bedava web sitesi nasıl yapılır?“sorusuna cevap arıyor olabilirsiniz. İnternette yer alan bazı tasarım siteleri yalnızca alan adına ücret ödemeniz karşılığında web sitesi tasarımı gerçekleştirmektedir.

Bu siteler hazır taslakları size sunar ve kişisel bilgilerinizi beğendiğiniz taslaklar üzerine yazar. Seçiminiz tamamlandıktan sonra internet siteniz aktif hale gelir. Hazır tasarım kullanmanın dezavantajı rakip sitelerin özgün görünümlerinin hedef kitle tarafından daha çok beğenilmesi durumunda internet sitenizin gerilerde kalmasına sebep olmasıdır. Bu nedenle özgün fikirleri özgün tasarımlarla desteklemeniz önerilmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*