Kayseri Web Tasarım 2019 Yılı Son Trendleri

Her yıl kendini geliştirmeye devam Kayseri web tasarım alanı, hangi yılda hangi tasarım daha moda hepsine dikkat etmektedir. Günümüzde, bir web sitesi hazırlamak için yalnızca tasarımını yapmak yeterli olmuyor. Son yıllarda en çok kullanımı zorunlu hale gelen SEO çalışmaları ile web sitelerine destek sağlanması ve tasarımlar ile SEO kurallarına uygun yazıların öne çıkarılması gerekiyor. Ancak, her yıl olduğu gibi 2019 yılında da birçok web tasarım trendi bulunmaktaydı. Bunlar;

  1. Hız: Kullanıcıların web sitesine uğramasından itibaren attığı her adım web sitesinin hızının ne durumda olduğunu göstermektedir. Bu süreçte, kullanıcının 3 saniyeden fazla bekleme süresi ile karşılaşması halinde kullanıcının direk web sitesinden ayrılması söz konusudur. Bir sayfanın ya da görüntünün ne kadar sürede açıldığı oldukça önemlidir. Tasarım aşamasında, web sitesini yormayacak görseller kullanılmalı ve içerikler bu görseller ile desteklenmelidir.
  2. Tasarımlarda Sadelik: 2017 yılından 2019 yılına kadar tasarımların birçoğunda sadelik ön plana çıkmıştır. Kullanıcı dostu bir görünüm sağlayan sade temalar ile performans biraz daha artarak, hedef kitleye ulaşımı kolaylaştırmaktadır. Web sitesi yapan firmalar son trendleri takip ederek web tasarımlarını yapmaktadır.
  3. Uyumluluk: Bir web sitesine yalnızca masaüstü bir bilgisayar aracılığı ile ziyaret yapılmadığı için web tasarımlarının her cihazdan girilebilecek şekilde hazırlanması gerekmektedir. Burada en dikkat edilmesi gereken nokta ise tasarımların mobil cihaz uyumlu olabilmesidir. Mobil uyumluluğu bulunmayan bir web sitesinde site trafiğinin az olması kaçınılmaz olacaktır.
  4. Düzenlemeler: Ufak çaplı tasarımlar ile basitliğin birbirine karıştırılmaması gerekir. Aralarında küçük bir çizgi olması sebebiyle bu asimetrik düzenlemelerin dikkatle yapılması gerekmektedir. Web tasarımınızdaki sadeliği çok fazla bozmadan ve karışıklığa uğratmadan ortaya güzel bir tasarım çıkartmayı hedeflemelisiniz.
  5. Sayfa Tasarımı: Yine son yıllarda karşılaştığımız bir trend olan tek sayfa web tasarımları, web sitenizin tek bir sayfa üzerinde hazırlanmasından geçmektedir. SEO çalışmaları ve kuralları açısından doğru görünen bu çalışma, hem daha hızlı hem de daha sade bir görünüm vermektedir. Mobil uyumluluğu ile kullanıcı dostu olan bu özellik, Kayseri profesyonel web tasarım hizmeti yapan firmalar tarafından kullanılmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*