Web Sitesi Tasarımı Nasıl Yapılır?

Web sitesi tasarımı nasıl yapılır sorusunun cevabı bilişim kurslarında mevcut. Bilişim kursları dışında bu işi kendi kendine öğrenen birçok insan var. Web tasarımı yapmak bazı program dillerini bildikten sonra çok rahattır.

Web Sitesi Tasarımı Aşamaları

  • Web tasarımı yapmanın belirli aşamaları vardır. Bu aşamalardan ilki projelendirmedir. Projelendirme aşamasında web sitesi tasarlatan firma yetkilisi ile tasarımcı tasarım hakkında fikir alışverişi yapar. Tasarımcı firma hakkında birtakım bilgiler alır. Bu bilgiler web sitesinde yer alacak bilgilerdir. Web tasarımının en önemli aşaması proje aşamasıdır.
  • İkinci aşama web sitesinin adını belirlemektir. Web sitesinin adı web sitesi tasarlanan firma adıyla alakalı olmalıdır. Bu şekilde ulaşım daha kolay sağlanır.
  • Üçüncü aşama arayüz tasarımıdır. Arayüz; tasarımı en önemli aşamadır. Bu aşamada web sitesinin tasarımı yapılır denilebilir. Web sitesinde bulunacak görseller, fonksiyonların kolayca görülebilir olması gibi yerleşimler yapılır. Bu şekilde web sitesi oluşturulur. Arayüz aşamasında müşteri talepleri doğrultusunda tasarım yapılmalıdır.
  • Arayüz tasarımında grafik tasarımı da yapılır. Burada web site kullanıcılarının web sitesinde uzun zaman geçirmesi sağlanmaya çalışılır. Grafikler, videolar, fotoğraflar, animasyonlar, gifler vb. görsel her şey burada gerçekleşir.
  • Dördüncü aşama veri tabanı aşamasıdır. Veri tabanınız ne kadar kuvvetli olursa web siteniz o kadar hızlı çalışır. Ağır çalışan bir web sitesine hiçbir müşteri girmek istemez. Bu nedenle bu aşamada çok önemli bir aşamadır.
  • Beşinci aşama yönetici paneli aşamasıdır. Bir web sitesi açıldıktan sonra terk edilip bırakılamaz. Yönetici paneli sayesinde web sitesi sürekli güncellenebilir. Ortaya çıkabilecek problemlere anında müdahale edilebilir.
  • Altıncı aşama web sitesinin seo uyumlu olmasıdır. Google, yandex gibi arama motorlarında web sitesinin çıkması için bu aşama çok önemlidir. Web sitesi arama motorlarında çıkmadığı sürece ulaşılması çok güç olur.
  • Yedinci ve son aşama test aşamasıdır. Bu aşamada yapılan her şey test edilir. Müşterinin beğenisine sunulur. Müşteri tasarımcıya emanet ettiği web sitesini beğenirse site herkese açılır. Eğer beğenilmezse tüm aşamalar tekrar edilir ve müşterinin beğeneceği şekilde tekrar tasarım yapılır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*