WEB TASARIM SEO NEDİR NASIL YAPILMALIDIR?

Herkes sitesinin internette üst sıralara çıkmasını ister, bunu kim istemez ki? Fakat bilinçsiz olarak yapılan web siteleri bu hayalinizden sizleri mahrum bırakacaktır. Yapılan sitedeki yanlışlıklar sitenizin sıralamadan çok, daha da gerilemesi daha da ilersek sitenizin Google tarafından ceza almasına kadar gidebilmektedir. Google’da ceza yiyen siteye ne oluyor derseniz siteniz kullanıcılar tarafından Google arama motorlarına yazdığında siteniz hiçbir şekilde indekslenmeyecek  yani  çıkmayacaktır. Belki içinizden ”peki sen bunu iyi güzel anlatıyorsun da ben bu gibi kötü durumların olmaması için ne yapmalıyım? “ diyorsunuzdur. İsterseniz kafanızdaki bu soruları cevaba kavuşturacak makalemize geçelim.

WEB TASARIM ÜST SIRALA ÇIKMAK

Yazımıza başlamadan önce Seo’dan kısaca bahsetmek istiyorum. Seo anlam bakımından arama motoru optimizasyonu demektir. Farz edelim ki bir web siteniz var kullanıcılar sitenizi Google arama motorlarına yazdığında sitenizin sıralamada çıkması, sizler için doğru bir durumdur. Üst sıralara çıkma işine de verilen isim ise Seo’dur. Seo basit bir işlem gibi gözükse de bir o kadar da zordur. Öncelikle Seo yaparken yani üst sıralara çıkarken yapmanız gerekenlerden biri yapacağınız siteye uygun bir alan adı seçmekle olacaktır. Daha iyi anlamınız için sizlere bir örnek vermek gerekirse atıyorum sizin “X Firma” temizleme isimli bir temizlik şirketiniz var buna alan adı olarak “X Firma” araba isimli bir domain yani alan adı alırsanız bu sizler için kötü bir sonun başlangıcı demektir. Bunun olmamasını istiyorsanız firmanızla ilişkili bir domain almanızda fayda var. Bunun dışında sitenize bir blog kurup içerik yazarak üst sıralara çıkabilirsiniz. Yalnız bunu yaparken dikkat etmeniz gerekenlerden bir şey var bunlar bloğunuza yazdığınız içeriklerin özgün olması ve bunun yanında çalıntı içerikler içermemeli olmasıdır. Çalıntı içerikleri kopyala yapıştır yaparsınız bu Google tarafından sitenizin ceza almasına sebebiyet verebilecektir. Bunun yanında içerik yazarken doğru anahtar kelimeler seçmeli ve bu anahtar kelimeleri içerikleriniz de kalın yaparak sitenizin hızlı indeks almasını sağlayabilirsiniz. Bunu anlamadıysanız şöyle anlatmak gerekirse o kelime Google tarafından aratıldığında sitenizde ki o içeriğin ilk sayfada çıkmasıdır.

Bu anlattıklarımdan hiçbir şey anlamadıysanız şöyle bunları kısaca özetlemek gerekirse bu makaleyi bulmak için Google sitemizi aratmış iseniz ve oradan buraya gelmiş iseniz bu bir Seo’dur. Yani şuan ki makalemde bir nevi Seo’u Seo yaparak anlatmış oldum.

Bunlar Seo Yapmak için yapılması gereken altın kurallardı. Belki içinizden “Ben bunları yaptım ama nerden anlayacağım yükselip yükselmediğini“ diyor olabilirsiniz. Bunların yararını öğrenmek için öncelikle Seo’dan önce ve Seo yapıldıktan sonra puanlamaları incelemenizde fayda var. Sizlerde sitenizin Seo puanını öğrenmek için Acarnet Seo analiz(https://www.acarnet.com/seo-analiz/) linkine tıklayarak sitenizin Seo puanını öğrenebilirsiniz. Bu anlattıklarım site dışı Seo’ydu. Site içi seo ne derseniz de yukarıda belirttiğim Acarnet Seo Analiz linki ise site içi Seo’dur.

Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Sizlerde bana yardımcı olmak istiyorsanız. Bir önceki web tasarım adımları(onaylandıktan sonra link verilecek buraya) hakkında yazdığım makalemi de inceleyerek bizlere bir nebze destekte bulunabilirsiniz

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*