Web Tasarım Sitesi Nasıl Yapılır?

Günümüzde web sitelerinin kullanım alanları genişledikçe, web sitesi kurmak isteyen kişilerin sayısı da bir o kadar artmaya başlamıştır. Web sitesi tasarlamak isteyenler, hazır web taslakları satın alabildikleri gibi, programa ve kodlama tekniği ile kendi web sayfasını kişisel isteklerine göre hazırlayabilmektedir.

Web tasarım sitesi nasıl yapılır sorusu üzerine, kodlama ve yazılım bilgisine sahip olmayan bireyler, web tasarım konusundaki eksikliklerini giderebilmek için online eğitim kurslarına veya bire bir eğitim merkezlerine kayıt olarak bu alanda kendilerini geliştirmeye çalışmaktadır. Alınan eğitim sonrasında, kodlama, yazılım bilgisi ve kodlama gibi konularda teknik bilgiye sahip olmaktadır. Artık teknolojinin gelişmesi ile web sitesi kurumları kolaylaşmış ve hazır web sitesi kurulumuna imkan veren şirketler ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte hiç bir yazılım bilgisine dahi sahip olamayan kişiler bile bir internet sitesi kurulumu gerçekleştirebilmektedirler.

 

Web Tasarım Sitesi Kuruluş Aşamaları

Öncelikle web tasarım sitesi yapabilmek için, bir plan ve programlamaya ihtiyaç vardır. İlk aşama olarak kurulacak olan sitenin hangi amaca yönelik hizmet edeceğine, nasıl bir içeriğe sahip olacağına karar verilmeli ve bu çizgiye uygun olarak kurulum aşamalarını gerçekleştirmek gerekmektedir. Bunun yapılmasının amacı ise web tasarımının yaratıcılığa ve hayal gücüne bağlı olarak farklı bakış açılarına dayandırılarak oluşturulmasıdır.

Bunun yanında, web tasarımı aşamalarının ilk adımı olarak ise kullanım amacını gerçekleştireceğiniz internet sitesi için alan adına sahip olmanız gerekmektedir. Bir domain yani alan adı satın alındıktan sonra, içerik oluşturulmaya başlanması gerekmektedir. Bu ise yazılım dilleri ile gerçekleştirilmektedir. Yazılım illerine ne kadar hakim olunursa, özgün ve yaratıcı bir içerik ortaya çıkartmak da oldukça kolay olacaktır. Eğer bu konu üzerinde bir bilgi sahibi değil iseniz, mutlaka bir uzmandan yardım almanız gerekmektedir.

Yazım ve kodlamalar içerisinde HTML ve Javascript gibi kodlama dillerinin kullanılması ve SEO uyumlu bir tasarımın oluşturulması gerekmektedir. Kullanıcıların kullanımına uygun olan, güvenlikli ve mobil uyumlu kullanıma uygun web tasarımlarının yapılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Kullanılacak görsel efektler ve metin özellikleri dikkatli ve özenli bir şekilde belirlenmelidir. Metin yazım şekilleri ve anahtar kullanıma uygunluk gibi teknik kurallara da dikkat edilmesi gerekmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*