En İyi Kurumsal Web Siteleri

Yalnızca iletişim bilgileri gibi basit web siteler, işletmeler için kurumsal niteliği doğru bir şekilde yansıtamayacak kadar geride kaldı. En iyi kurumsal web siteleri oluşturmak isteyen firmalar, işletmeleri için mükemmellik arayışına girmektedir. Kurumsam web tasarımlarında birkaç temel unsur bulunmaktadır. Bunlar, hedefin belirlenmesi, hedef kitlelerin nasıl olacağına karar verilmesi, ana sayfada neler yer alacağı, hareket yaratacak mesajlar, dönüşümler, hakkımızda bölümü, içerikler, mobil uyumluluk, içerik yönetimleri, görsellik ve düzenli olarak performans takibinin yapılmasıdır. Hedefini başlangıçta belirlemeyen bir firmanın, web sitesini kurdurması biraz daha sekteye uğrayacaktır. Sürecin hızlı ilerlemesini sağlamak amacıyla tüm adımların dikkatlice ve sırayla atılması gerekmektedir. Web sitenizdeki beklentiler, hedefler ile birlikte ortaya çıkarılmalıdır.

İnternet Sitesi Açan Firmalar

İnternet sitesi açan ya da açmaya karar veren birçok firma, hedef kitlesinin farkına varmış ve buna göre oluşumlarına başlamıştır. Hedef kitledeki planlama, anahtar kelime seçiminde de etkilidir. İçerik yönetimi ve görsel tasarımlar, hedef kitleye uygun olarak hazırlanıp, onları site içerisinde tutmak için hazırlanmaktadır. En iyi kurumsal web siteleri, ana sayfalarında ziyaretçilerini daha uzun süre tutmayı hedeflemektedir. Buradaki amaç, ziyaretçinin ana sayfa üzerinden firmanın ne yaptığını, ne tür hizmetleri olduğunu ve neden bu firmayı tercih etmesi gerektiği ile ilgili bilgiler verebilmesidir. Bu sebeple de ana sayfalar logo ve içerikler ile göz alıcı bir hale getirilmektedir.

Ödüllü Web Siteleri

Ödüllü sitelerin en büyük özelliği, hazırladıkları web sitelerdeki önemli mesajlardır. Site içerisine ekledikleri harekete geçirici mesajlar ile ziyaretçilerin daha fazla dikkatini çektiği gibi daha fazla sitede kalmasını da sağlamaktadır. Harekete geçirici mesajlara örnek vermek gerekir ise ‘’Şimdi Satın Al!’’ gibi yazılar örnek verilebilir. Asıl amaç, kullanıcıların iletişime geçebilmesini ve daha kolay bir şekilde ikna edilmesini sağlamaktır. Sitedeki dönüşümlerin düzenli olarak takip edilmesi, sitedeki hangi hareketliliğin daha fazla kullanıcı çektiğini görebilmeyi sağlamaktadır. Daha fazla yeni kullanıcı çekebilmek amacıyla en iyi kurumsal web siteleri de bu dönüşümleri takip etmektedir. Dönüşüm takibi sistemiyle birlikte ziyaretçi edinmek oldukça maliyetsiz bir yöntemdir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*