SEO Uzmanı Nedir Ne Yapar?

SEO Uzmanı, yapılmış olan internet sitelerine ilk olarak Google olmak üzere tüm arama motorların da yapılan ziyaretçi kitlelerine en uygun duruma getirmekte, arama motorlarında ki iyileştirme ve güncelleme çalışmaları için gereken bütün raporları oluşturduktan sonra onların takibini sağlayarak çalışmaların eksiksiz bir şekilde yürütülmesine dikkat eden, sitelerin optimizasyon stratejilerini oluşturan ve gelen ziyaretçi sayılarını artıran kişidir yani kısacası sitelerin ziyaretçi sayılarını arttıran asıl kişi seo uzmanıdır. Günümüzde arama motorlarına karşı üst sıralarda yer almak güç olduğundan dolayı böyle bir sektör ortaya çıkmıştır. Bu sektörün uzmanı olan kişilerin daha farklı neler yaptığını aşağıda bulabilirsiniz.

seo-uzmani.jpg

SEO Uzmanı Ne İş Yapar?

  • SEO çalışmaları için maliyet planı oluşturup bu maliyet planının takibini gerçekleşmektedir.
  • Bir web sitesinin arama motorlarında ziyaretçiler tarafından daha fazla görüntülenmesi açısından çalışmaları meydana getirmektedir.
  • Anahtar kelime ve analiz yaparlar bu anahtar kelimeler doğrultusun da çalışmaların gerçekleşmesiyle ana siteyi sonuçlardan yükseltme ve müşteri kitlesini arttırma işlemini yapmaktadır.
  • İçeriklerin optimizasyonlarıyla ilgilenirler ve bir seo uzmanı normal bir kişinin üretebileceğinden daha iyi bir içerik meydana getirebilir ve en önemlisi en fazla tık ve sonuç alabilecek Meta Tag veya açıklama düzenlenmesi gerçekleştirilir.
  • Web sitesi üzerindeki kullanıcı deneyimini arttırmalıdır.
  • Site üzerindeki yer alan teknik seo hatalarını görüp bu hataların en iyi şekil de nasıl ortadan kaldırılacağı bilmelidirler.
  • Seo araçlarını çok daha etkili kullanarak web sitelerinin kalıcı olarak yardımcı olabilirler.
  • Yapmış oldukları bütün seo işlemleri sonucun da raporlama sunarak ve gelişimin daha fazla ilerlemesini sağlamaktadırlar.

kurumsal-seo-uzmani.png

Seo Uzmanı Ne kadar Kazanır?

Bütün meslekler de olduğu gibi seo uzmanlık sektöründe de bazı olaylar kazanç bütçenizi değiştirmektedir. Seo uzmanlık işinin yaptıklarına bakacak olursak alacağı ücret 2500 tl dir. Seo uzmanlarının çalışmakta olduğu firmaya yaptığı yararlar onun maaş artışına sebep olacaktır. Seo uzmanı her gelişiminde, kendisine bir şeyler kattığında, bu kattıklarını çalıştığı kurumlara aktarırsa kazandığı para da artacak 2500 tl ile başladığı bir yerde 5000 tl kadar kazancı yükselebilmektedir.

 

1 yorum

  1. Meslekler hakkında araştırmalar yapıpı kendşme iyi kazanan bir meslek seçmek istiyorum. SEO uzamanı mesleği konusunda araştırmalar yapmaktaydım. Şans eseri makalenize denk geldim SEO uzamanlığı hakkında bütün bilgilere yer verilerek yazılmış bir makale olmuş.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*