Sesli Arama Dijital Pazarlama Temellerini Nasıl Yönlendiriyor?

Günümüzde internetin gelişimi ile web siteleri de aynı oranda gelişmekte ve çeşitlenmektedir. Web siteleri kullanıcıların kendilerini veya ürünlerini tanıtmaları için en ideal internet ortamı olarak bilinmektedir. İnternet ortamında bulunan web siteleri kullanıcılarının dünya üzerinde tanınan bir marka haline gelmesini sağlamaktadır. Günümüzde oluşturulan web sitelerin birçoğu şirketler tarafından oluşturulmaktadır. Şirketlerin kendi ürün ve hizmetlerini internet üzerinden kolaylıkla pazarlamalarını sağlar.

Web sitelerin gün geçtikçe fazlalaşması rekabeti de oldukça arttırmaktadır. Rekabetin oluşmasını tetikleyen en önemli konu Google ve diğer arama motorlarında arama sonuçlarında ilk sayfada ve üst sıralarda çıkabilme amacıdır. Ortaya çıkmakta olan rekabet SEO hizmetinin doğmasına neden oldu. SEO hizmetleri web sitelerin arama motorlarında daha üst sıralarda ve ilk sayfada çıkabilmesi için yapılan çalışmaların tümüne verilen addır.

Sesli Arama Dijital Pazarlama Temellerini Nasıl Yönlendiriyor?

SEO hizmetlerinde kullanılmakta olan teknikler Google ve diğer arama motorlarının belirlemiş olduğu kriterler sonucu şekillenmekte ve uygulanmaktadır. Google ve diğer arama motorları her yıl algoritmalarını ve kriterlerini değiştirdikleri için SEO hizmetlerinde de değişiklikler olmasına neden olmaktadır.

Günümüzde teknolojinin gelişimi ile yapay zekalar kodlanmaya ve oluşturulmaya başlandı. Özellikle de Google arama motorunun sunmuş oldu Google Asistan, kullanıcılarının seslerini tanıyarak istedikleri komutları yerine getirmektedir. İstedikleri komutları yerine getirmesinin yanı sıra Asistan, kullanıcının araştırmış olduğu konular hakkında web sitelerini göstermektedir.

Web sitelerini tanıtan Asistan yani sesli aramalar web sitelerin daha üst sıralara çıkabilmesi için web site sahiplerine kolaylıklar sağlamaktadır. Fakat Google ve diğer sesli arama yazılımları ve programları tarafından önerilen siteler olarak gözükebilmek için sitenizin Google’ nin belirlemiş olduğu kriterleri yerine getirmemiz gerekmektedir.

Birçok internet kullanıcısı tarafından kullanılmakta olan sesli aramalar, telefon kullanıcılarının araştırmak istedikleri ve ziyaret etmek istedikleri siteleri kolay bir şekilde erişimini sağlamaktadır. Günümüzde arama motorlarının belirlemiş olduğu en önemli konulardan birisi olan sesli aramalar SEO tekniklerin değişmesine ve güncellenmesine neden olmaktadır. Oluşturulmakta olan web sitelerin SEO hizmetlerinden birisi haline gelen sesli aramalar, sitelerin daha çok kullanıcıya ulaşmasını sağlayarak sitelerin dünya üzerinde tanınan bir marka olmasını sağlamaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*