Türkiye’de Kullanılan ERP Programları

Piyasada çeşitli ERP programları bulunmaktadır. Bunun nedeni sektör çeşitliliğinin fazlalığı ve her işletmenin ihtiyacının farklı olmasıdır. Bu programları geliştiren yerli firmalar olduğu gibi, çoğunluk yabancı menşeli firmalardır. İşletmeler, kendilerine en iyi çözümü sunan ekonomik firmaları tercih etmektedirler.

Türkiye’de kullanılan ERP Programları

SAP: ERP deyince, akla ilk gelen programdır. Bu haklı bir şöhrettir.  Çünkü SAP, pazar payında dünyada ilk sırada yer alan en eski ERP programıdır.  1972 yılında kurulmuştur. Almanya kökenli olan bu firma, dünyada olduğu gibi, Türkiye’de alanında lider konumdadır. 250’ye yakın firma ile çalışmaktadırlar.

NETSiS: Sektörde önemli bir yere sahip olan önemli yerli firmalardandır. Birçok çözüm ortağı ile birlikte çalışmaktadır. Merkezi İzmir- Urla’da bulunan firma, İran, Azerbaycan, Mısır, Ukrayna gibi ülkelerde tesislerinde geliştirdikleri yazılımları pazarlamaktadır.

LOGO: 1984 yılında kurulan bu köklü firma, Türkiye’de yazılım sektöründe önemli bir konumdadır.  Yirmiye yakın ülkede faaliyet gösteren firma, önceleri muhasebe paketi ile ön plana çıksa da, ERP sektöründe Unity isimli ürünü ile boy göstermektedir.

UYUMSOFT: ERP sektöründe faaliyet gösteren, İran, Arnavutluk, İngiltere, Azerbaycan gibi ülkelere yazılım satan önemli bir firmadır. Ülkemizde de, ilk beş yüz içinde yer almış şirketlere çözüm desteği vermektedir.

TEKNOSOL: Bu yerli firma, birçok sektörde çözüm sunmaktadır. Ambalaj, kozmetik, tekstil, cam, bu sektörlerden bazılarıdır. ERP yazılımları V-Era ERP’tir. Proje öncesinde ve sonrasında verdikleri hizmetlerle kendilerine önemli bir yer edinmişlerdir.

Workcube: Ortak veri tabanı üzerinde en çok işleve sahip, web tabanlı bir yazılımdır. Birçok firma tarafından tercih edilmektedir. 2004 yılında sektöre sunulmuştur. Şirketin tüm operasyon süreçlerini bütünleşik biçimde yönetmek üzere tasarlanmıştır. SCM, CMS, LMS,B2B,B2 gibi çözümlerdeki fonksiyonları kapsar.

 SET: Bu yazılım, 1993 yılında hayatımıza girmiştir. Daha çok orta ve üzeri ölçekteki kurumlara finansal yazılım sağlarlar. Yabancı veya yerel sermayeli firmalarla çalışmaktadırlar. Finansal yazılım konusunda, alanlarına önemli bir yere sahiptirler. Finans konusunda ana yazılımları olan SET.B’LACK ERP , farklı sektörde hizmet veren işletmeler tarafından oldukça tercih edilmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*