Web Tasarım Dersleri

Web tasarım dersleri, bir kurs veya açıköğretim programı kapsamında bu işi meslek haline getirmek isteyen veya hobi olarak sürdürmek isteyen kişilere sunulmaktadır. Bir kurs kapsamında sunulan web tasarım dersleri sayesinde kişiler sertifika sahibi olarak tasarım alanında iş yapabilme şansına erişirler.

Web tasarım dersleri genellikle web sitesini oluşturma sürecinde kullanılacak olan programlar ve bilgisayar dili olarak geçen kodlamalar üzerine kuruludur. Bir tasarımı kişi veya kurumlarla uyumlu hale getirme sanatı web tasarım olarak karşımıza çıkmaktadır.

HTML Dersleri

HTML dersleri, web tasarım derslerinin temelini oluşturan derslerdir. Çünkü HTML işaretleme dili olarak karşımıza çıkar. Yani web sayfalarının kişinin isteğine bağlı olarak hazırlanabilmesi için öğrenmesi gereken dildir. İnternet tarayıcılar bu dili kullanarak web sitelerin görüntülenmesini sağlar.

HTML dersleri ile internet tarayıcıları aracılığıyla erişim sağlanabilecek bir web sitesi oluşturmayı öğrenirsiniz. Aynı zamanda kod yazabilme kabiliyeti de bu dersler aracılığı ile kazanılmaktadır. HTML dili öğrenildikten sonra yardımcı programların da katkılarıyla birbirinden farklı web siteleri üretebilirsiniz.

Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Web tasarım dersleri web tasarımının nasıl yapılacağı hususunda bilgi sahibi olabilmeniz adına her detayın ince bir şekilde işlendiği derslerdir. Bu derslerde hem programları hem de bilgisayar dilini büyük oranda öğrenmiş olursunuz. Programlar ve HTML gibi tarayıcıların okuyacağı dili öğrendikten sonra yapmanız gereken tek şey kalacaktır: Hayal etmek. Tasarımlarınızı kısa süre içerisinde bilgisayar ortamına aktarırken bu işten para kazanmanız da mümkün olacaktır.

Web Tasarım Programları

Web tasarım programları genellikle farklı yapılara sahip programlardır. Muadil programlar olmadığı için her birine yüklenen işlev farklıdır. Bu programların çalışma mantığı öğrenildiği zaman web sitesi oluşturmak oldukça basit bir hal alacaktır.

Kullanılan programlar arasında en çok tercih edilen Adobe Dreamweaver’dir. Bu program ile kod kullanmadan web sitesi tasarımı yapabilmeniz mümkündür. Bu program başlangıç düzeyindeki kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir; çünkü kod kullanmayı öğrenmek profesyonelleşmeyi gerektirir.

Bu programın dışında Adobe Fireworks, Adobe Photoshop, Microsoft Frontpage, Freehang, Corel Draw, Adobe Flash, Swish, Adobe Illustrator, Notepad gibi programlar da kullanabilirsiniz. Bu programların lisanslı olması web tasarım açısından altın kuraldır. Bu kanuni zorunluluğa dikkat ettiğiniz süre boyunca istediğiniz programı kullanabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*