Web Tasarımda Trendler

Küçükten büyüğe bütün işletmeler gelişen teknolojiye ayak uydurmak için bir web tasarım yaptırmaktadır. Bu yapılan web tasarımdaki başlıca amaç kuşkusuz ki dijitalleşmektir. Bu dijitalleşme işlemi yapılırken web sitesi yapan firmalara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu firmalar gelen müşterilerinin doğrultusunda ortaya bir web sitesi çıkarmaktadır. Ortaya çıkan bu site kimi zaman sevilip kimi zaman nefret edilmektedir. Bu nefretin olmasındaki başlıca neden trendlere uygun olmayan tasarımların yapılmasıdır.

Günümüz web sitesi trendlerine uygun olmayan bu tasarımlar siteye giriş yapan kullanıcılara hitap etmediğinden dolayı siteye girenler hemen çıkmaktadır. Bu çıkma işlemi 3 sn arasında değişmektedir. Bunun nedeni beynin ilgi çekici tasarımları aramasıdır. Bu tasarımlar sitede olmadığında ne yazık ki kullanıcıların siteye girişiyle çıkışı bir oluyor. Peki trendlere uygun bir tasarım modeli nasıl olmalıdır? Dediğinizi duyar gibiyim. Bu sorunun cevabını gelin beraber aşağıda yanıt bulalım.

Web Tasarım Trendleri

Web tasarım teknolojilerinin sürekli gelişmesi var olan trendleri de aynı şekilde değiştirmektedir. Bu değişim işlemi genellikle yıllar içerisinde olmaktadır. Daha çok bir sonraki yılı esas alarak yapılan tasarımlara gelin her beraber bir göz atalım.

Saniyelerle Yarıştığınızı Unutmayın

Bir kullanıcı sitenize girip birtakım bilgiler edinmek istiyorsa siteniz de ortalama 3sn’den daha az vakti vardır. Bu sürenin bu kadar kısa olmasındaki başlıca sebep insanların sabırsız olmasıdır. Yapılan araştırmalarda bunu kanıtlıyor. Bu durum dikkate alındığında sitede ilk 3sn çok önemlidir. Bu saniye aralıklarında kullanıcıyı gerek tasarımlarınız la gerekse hızınızla sitede tutmayı başarırsanız asıl amacınıza ulaşmış olursunuz. Sizlerde sitenizin yavaşlığından şikayetçiyseniz resimlerinizi ve kodlarınızı optimize ederek bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Flat Tasarım

Günümüz trendlerinde kullanıcılar tasarımlarını flat tasarımdan yana kullanmaktadır. Göze şık ve son derece sade olan bu tasarımları arama motorları da sevmektedir. Bunun başlıca sebebi flat tasarımların daha hızlı olmasıdır. Oldukça hızlı açılan flat tasarımlı tasarımlar arama motorlarının yanı sıra kullanıcılarında oldukça işine gelmektedir. Sonuçta hiçbir kullanıcı geç açılan bir site de vakit geçirmek istemez.

Minimalistliği esasa alan bu tasarımlar göz alıcı olmasının yan sıra çekicidir. Bu çekiciliğiyle birçok kullanıcının gönlünde taht kurmuş bu tasarımları sizlerde esas alarak ortaya geri dönüşümü yüksek siteler çıkartabilirsiniz.

Mobil Uyumlu Siteler

Telefon kullanımının her geçen gün arttığı günümüzde yüksek trafik elde etmek istiyorsak kuşkusuz ki yapılan tasarımları mobile de göre de uyarmalıyız. Bu uyarlama işlemi karşımıza birçok framework çıkmıştır. Bu frameworkler hem yazılımcıların hem de kullanıcıların işine oldukça yaramıştır.

Değişik Şekillendirmeler

Alışılmışın dışında tasarımları yapmak kullanıcıların dikkatini oldukça fazla oranda çekmiştir. Bu dikkat çekme işlemi için sitelerde geometrik şekillere yer verebilirsiniz. Siteye eklediğiniz bu şekiller ortaya müthiş tasarımların çıkmasına olanak sağlayacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*