Web Tasarımda Yapay Zeka

Yapay zekanın bir parçası olarak bilinmekte olan makine öğrenimin insan ve makina arasında ki etkileşimlere farklı bir avantajlar sunmaktadır. Öğrenme yetisi olmadan uygulamalar da problemlere tekrar tekrar aynı bir şekilde yaklaşmalı ve çözüm odaklı optimazyonların da yapmadan önce her seferinde aynı hataları yapmaktadırlar. Makine öğrenimlerinin web uygulamaların da kullanıcıların alışkanlıkların da ve bunlara benzer tercihlerin de bir süre zarfından sonra odaklanmasını sağlayan teknolojilere denmektedir. Uygulamalar da zaman geçtikçe daha akıllı olmalarının sonucun da kullanıcı deneyimleri de gelişmektedir.

Yapay Zeka Web Sitelerinde Neden Yaygınlaşmamıştır

Bir sebebi tarihlerine rağmen yapay zeka aynı bilgi teknolojilerin de vb. hala gelişmekte olan bir sistem olarak bilinmektedir. Yapay zekanın kullanılmakta olan araçların şuan ki web geliştiricelerinde için anlamsız terimlerden başka bir şey değildir. Web tasarımlarında yapay zekanın geliştirmlerin de eklemek için bir çoğunun şirket açısından ulaşılmaz bir uygulamadır.  

Yapay zekanın ticaret işlemlerin de kullanılmasının potansiyeli web teknolojilerinin oyuncularının gözlerinden kaçmamaktadır. Google ve facebook vb. şirketler de web uygulamaların da makine öğrenimleri vb. özelliklerin de eklemeye yaramakta olan yapay zeka araçların da tasarımcıların da paylaşmaktadırlar.  Bu bahsetmekte olduğumuz yapay zeka araçların da girişimlerin web tasarım da yapay zeka uygulamaların da yer alabilmeleri açısından evrensel sektör liderleri tarafından sunulmaktadır. Web tasarımların da doğal bir dil öğrenimlerin de özelliklerin eklemek için yapay zeka uzmanı tutmanıza gerek yoktur.

Bunların yerine web tasarımcıların da var olan web ya da mobil teknolojilerin de platformlar da bulunmakta olan chatbotlarla beraber yapay zeka entegre edilmektedir.  Ayrıca web geliştiricilerin de artık teknolojiler de avantaj yakalamakta için olağan dışı bir yapay programlama dillerini öğrenmek açısından zorunlu değildirler. Bunların yerlerine tanınmış olan API ve araçlarla çalışabilmektedirler. Bu araçları kullanarak yapay zeka uygulamalarını oluşturmak bahsedildiği kadar kolay değildir. Araçlara bu işi kolaylaştırmak açısından hala yapay zekanı karşılıklarından gidermek açısından bazı dillere ve komseptlere öğrenmelidirler. Araçaların kullanılmasını konularının hızlandırılmasında geliştirilmekte yardım alabilmek açısından birden fazla online belgeler bulunmaktadır. Bunların yerine entegre etmeyi ve teknolojileri özelleştirmeyi bilmek sizin açınızdan daha makbul olacaktır.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*