Site Kurma Programları

Web sitesi kurulumu günümüzde amatör veya profesyonel herkes tarafından kolayca yapılabilmektedir. Biz sizler için site kurma programları adı altında bir liste hazırladık.

1.Wix

Wix, site kurma programları listemizde ilk sırada yer alıyor. Wix şuanda piyasada bulunan en iyi Drag and Drop sistemine sahiptir. Yani taşı ve bırak sistemine sahiptir. İçinde ödeme sistemi içeren bir site kurmak isteyenler için ödeme metotları otomatik olarak oluşturulmuştur. Wix’ in önceden SEO uyumlu olmadığı söylense de Wix SEO uyumlu bir sitedir.

2.WordPress

WordPress dünya genelinde en çok kullanılan içerik yönetim sistemidir. WordPress’ i diğerlerinden ayıran en büyük özellik sitede ücretsiz birçok tema ve plugin bulunmasıdır. Ayrıca WordPress HTML ile ilgili konulara cevap verebilmesi, SEO yaparken büyük kolaylıklar sağlayan pluginlerin ücretsiz olmasıdır. Web sitesindeki temel dosyaların kolaylıkla saklanıp ve yedeklenebilmesi de bir diğer özelliktir.

3.Joomla

WordPress.com’ dan daha sonraları kurulmuş ancak içerik olarak WordPress’ e benzeyen bir sitedir. Joomla da WordPress’ e yakın miktarda kullanıcıyı bünyesinde bulundurmaktadır. Kullanımı da WordPress’ e benzemektedir. Ayrıca kullanımı da WordPress de olduğu gibi basittir. Joomla da MySQL ve PHP veritabanı kullanılmaktadır. WordPress de bu veritabanları içerdiği için WordPressle şifreleme sistemleri benzemektedir.

4.Weebly

Weebly ile sitenizi 1 saatte kurabilirsiniz. Weebly’ nin bir kötü özelliği e-ticaret sitesi kurduğunuz takdirde ödeme seçeneğinin içerisinde bulunmamasıdır. Bir diğer kötü özelliği ise web sitesi oluşturma şablonları ölçüyü değiştirmeye imkân sağlamaz. Bilgi içerikli siteler ve galeri içerikli siteler için kullanımı basit ve uygundur. Şablon tasarımları güvenlidir.

5.Site123

Site123, diğer sitelere göre daha yeni kurulmuş bir içerik yönetim sistemidir. Site kurma programları arasında bu da e-ticaret için gerekli donanıma sahip olmasa da kullanımı oldukça basittir. Site123, yeni bir platform olsa da fazlaca şablon içermekte ve şablonların sayısını devamlı arttırmaktadır. Şablonlarının tümü responsive ve pluginleri SEO’ yu kolaylaştırmaya yöneliktir. Ancak bir kötü özelliği yeterli miktarda plugin bulunmaması, profesyonel kullanım ayarlarının yeterli olmaması ve ödemeli opsiyonlarının limitlerinin yeterli olmamasıdır.

7 yorum

  1. Kendime bir web sitesi oluşturmak istiyordum ama hangi programı kullanacağım konusunda bilgi sahibi değildim sizin makaleniz sayesinde eksik olduğum bu konu hakkında yeterince bilgiye sahip oldum. Çok faydalı bir makale olmuş gerekli bütün bilgilere yer verilmiş.

  2. Hep site yapmak istedim ama başlangıçta olduğumdan nasıl yapılacağını bilemiyordum. ama hazırlamış olduğunuz makale sayesinde güzel bir siteye sahip olacağım ve geliştirip kendime yararlı şeyler yapacağım. teşekkürler.

  3. Bir web sitesine ihtiyacım var fakat nasıl kurulacagına dahir hiç bir bilgim yoktu. İnternette araştırma yaparken sizin makalenize denk geldim ve yazılmış olanları uygulayarak bir web sitesi oluşturdum.

  4. Site kurmak için bilgim çok azdı ve kullanılacak programları bilmiyordum ama hazırladığınız bu makale sayesinde bu 2 sorunu kolaylıkla üstünü çizdim. Teşekkürler.

  5. Bir web sitesi kurmak için araştırmalar yapmaktaydım. Makaleniz sayesinde nasıl oluştutracağımı öğrendim. Anlatmış olduğunuz bilgiler sayesinde bir web sitesi sahibi oldum sizlere teşekkür ederim.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*