Web Sitesi Bakımı

Kullanıcı Testleri

Kullanıcıların deneyimlerini sunmaları için çalışmakta ve almak istediğiniz en iyi deneyimlerin yaşamalarını sağlamaktadır.  Ancak kullanıcıların istedikleri webi kullanma şekillerin de sürekli olarak değişim içerisindedir.  10 yıl önce ki oluşturulmuş olan ve zamanın da sezgisel olan bir web sitesi şuanda bakılmakta olan sitelere göre sezgisel olarak karşılaştırınız.

Satın Alma İşlemleri

Birden fazla web sitelerinin en önemli özelliklerinden birisi de satın alım işlemlerinin barındırmasıdır. Satın alım işlemleri gerçekleşmezse eğer sorunları tespit ederek sorunu tespit edip çözüm üretene kadar büyük bir ölçüde kar kaybı yaşanmaktadır.

Web Site Olan Formlar

Web sitelerin de ziyaretçilerin de doldurulması için herhangi bir iletişim formu bulunuyorsa eğer çalıştığından emin olun. Satın alım işlemlerini yaparken bu formları da aradan kaldırabilirsiniz.

Broken Linkleri

Bir kullanıcıların linke tıklandığı zaman bir 404 sayfasına yönlendirildiği zaman hayal kırıklığına uğranacaktır. Sorunlu olarak linkler web siteleriniz de ve markanız da kötü bir izlenimlerin bırakılmasını sağlayacaktır. Kötü kullanıcıların deneyimlerinin sunulması ve ziyaretçilerden uzaklaşmaktadır.

Güvenlik Güncellemeleri

Web sitenizi süper saldırganlardan korumak amacıyla herkes için önemli bir önceliktir. Özellikle bir e-ticaret web sitesi sahipsiz müşterilerinin verilerine karşı daha büyük sorumluluk sahibi olacaksınız. Bu yüzden dolayı web sitenizin bütün katmanların da eklentilerini ve komut dosyalarını kontrol etmeleri gerekir ve güncel olmalıdır.

Yedeklemeler

Nedeyse hepimiz bu durumu yaşamışızdır yani yeni bir projeye başladığımız zaman üzerin de emin adımlarla ilerlerken bir sıkıntı oluşur ve aniden her şey ters gitmeye başlamaktadır. Bu yüzden projenizi kaybedersiniz. Bunların önüne sürekli olarak yedekleme ve taslak alarak engelleyebilirsiniz.

Metrikler

Google Analytics kullanıcıların web sitelerini nasıl bulduklarına ve kullandıklarına açıklayarak size yararlı bilgiler sunmaktadır. Bu bilgilere balı kalın ve web sitelerinizin istediklerin de yerine getirmeniz emin olmalısınız. Hafta da bir kez de olsa Analytics adresine giriş yaparak nelerin yolun da olduğunu ve nelerin iyileştirilmesi gerektiğini buradan takip edebilirsiniz.

5 yorum

  1. Web sitesinde bakımın yapılacağını ilk defa duydum. Hemen Web tasarımcımla konuşup onlara yazınızı referans göstererek eksiklerimi gidermelerini isteyeceğim. Ayırca Bu konuda beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

  2. Önceden bir e-ticaret sitem vardı fakat ziyaretçi sayısı oldukça düşüktü. Bunun sebebini öğrenmek için internette araştırma yaparken sitenizle karşılaştım. Ve sitemin bakımının yapılmadığını fark ettim. Ondan dolayı ziyaretçi sayımın düşük olduğunu düşünüyorum. Umarım bakımlarımı gerçekleştirdikten sonra sitemdeki ziyaretçi saysında artış yaşanır.

  3. Kendi web sitemin bakımı konusunda bilgiye ihtiyacım vardı fakat internet’te bununla ilgili güncel ve işe yarar bir bilgiye ulaşamadım. Bu makaleyi okuduktan sonra eksik olan bütün bilgilere sahip oldum. Çok faydalı bir makale olmuş.

  4. Web sitemin bakıma ihtiyacı olduğunu anladım ve internette araştırmalar yapmaya başladım. Bir çok makale okudum ama hepsi gereksizce yazılmış. Yazılmış olduğunuz makaleyi okudum ve uyguladım artık web sitem hiç bir sorun ile karşılaşmıyor en güncel şekilde kullanıyorum çok faydalı bir makale olmuş teşekkürler.

  5. Web sitemin bakıma ihtiyacı vardı fakat ne gibi şeyleri güncelleyip düzenleyeceğim hakkında bilgi sahibi değildim makaleniz sayesinde web sitemin bakımını nasıl yapabileceğimi öğrendim. Çok teşekkürler.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*